Pasveikę vyresnio amžiaus pacientai iš Ukmergės ligoninės išlydėti plojimais | KaunoDiena.lt

PASVEIKĘ VYRESNIO AMŽIAUS PACIENTAI IŠ UKMERGĖS LIGONINĖS IŠLYDĖTI PLOJIMAIS

  • 11

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius socialiniame tinkle „Facebook“ pasidžiaugė, kad nuo koronaviruso pasveiko vyresnio amžiaus pacientai, kurie iš Ukmergės ligoninės buvo išlydėti plojimais.

„Geras jausmas, kai paciento istoriją iš mūsų kasdienių rytinių ir vakarinių aptarimų žinai mintinai, o jis atlaikęs Santaras, Ukmergės ligoninę ir net patį Covid-19 grįžta namo. Dėl to mums verta dirbti. Ir tai geriausias atsakymas visiems, kuriems senyvo amžiaus žmonių mirtys tik nedidelis nukrypimas statistikos kreivėse“, – rašė profesorius, pasidalijęs Ukmergės rajono savivaldybės įrašu ir filmuota medžiaga.

Kaip pranešė Ukmergės rajono savivaldybė, pasveiko trys koronavirusu užsikrėtę vyresnio amžiaus pacientai.

„Ukmergės ligoninės medikai džiaugiasi savo mažomis pergalėmis – pasveiko net trys COVID-19 infekcija sirgę pacientai. Iš specialaus, „covidiniu“ vadinamo skyriaus jie išlydėti su plojimais ir džiaugsmo šūksniais, trūko tik gyvai orkestro atliekamo maršo...

Ilgiausiai – kone 7 savaites (nuo kovo 21 dienos) su koronavirusu besigalinėjusi 89 metų ukmergiškė vakar buvo perkelta į Vidaus ligų skyrių, kur toliau sveiks nuo kitų ligų. Vakar į namus pats, savo kojomis, išėjo ir 59 metų Ukmergėje gyvenantis vyras. Kovo 28-ąją, patvirtintus COVID-19 diagnozę, jis iš Ukmergės ligoninės į Santaros klinikų infekcinę ligoninę buvo išgabentas itin sunkios būklės. Iš ten atgal į Ukmergę buvo pervežtas gegužės 5-ąją.

Šiandien į namus Širvintose iškeliavo ir 79 metų amžiaus moteris, kuri Ukmergėje nuo koronaviruso buvo gydoma nuo balandžio 27 dienos. Čia ji buvo pervežta iš Santaros klinikų infekcinės ligoninės, kurioje dėl COVID-19 infekcijos gydėsi nuo balandžio 5-osios.

Džiaugiamės kartu su mūsų medikais įveiktais iššūkiais. Sveikiname šią klastingą infekciją įveikusius su pasveikimu ir linkime stiprios sveikatos, žvalumo ir gerovės“, – rašė Ukmergės rajono savivaldybė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

q

Medikai negerbia zmogaus privatumo. Ir nesu mates uzsienio ligonineje, kad asmeninius zmogaus daiktus sukrautu i siuksliu maisus....

sendien

dar 'pasveike' bet rytoj covinas19- mutuos ir neaisku kirk dar bus sveiki....... .

Visiems

... Gerbkime Gydytojus !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS