Paveldėtas prostatos vėžys – dažnai agresyvus ir ištinka jaunus vyrus | KaunoDiena.lt

PAVELDĖTAS PROSTATOS VĖŽYS – DAŽNAI AGRESYVUS IR IŠTINKA JAUNUS VYRUS

Apie 10 proc. prostatos vėžiu sergančių vyrų ligą paveldėjo. Toks vėžys paprastai būna labai agresyvus ir greitai plinta, be to, dažniausiai vyrai juo suserga jauni, įspėja onkologai.

40 metų – riba, kai vyrams patariama ypač susirūpinti savo sveikata ir periodiškai tikrintis, kad vėžys būtų nustatytas kuo anksčiau. Tik anksti nustačius paveldimą vėžį, galima tikėtis gerų gydymo rezultatų.

Penktadienį gydytojai onkologai ir visuomeninių organizacijų atstovai skelbs informacinę akciją „Nerk į žydrą 2018“, skirtą prostatos vėžio prevencijai, kurios šiųmetinis akcentas – būtent paveldėtas prostatos vėžys. Spaudos konferencijoje Nacionaliniame vėžio institute specialistai patars, ką daryti, jeigu šeimoje nustatytas paveldimas vėžys ir kaip elgtis, kad liga nesugriautų gyvenimo.

Asmenine istorija pasidalins verslininkas Žilvinas Grigaitis.

Nacionalinio vėžio instituto sode NVI vadovas prof. Feliksas Jankevičius, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikos Urologijos klinikos vadovas prof. Mindaugas Jievaltas, NVI pavaduotoja mokslui prof. Sonata Jarmalaitė, Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugijos prezidentas Paulius Rakštys ir Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos POLA prezidentas Šarūnas Narbutas trečius metus iš eilės sodins obelaites, bus pastatytas suoliukas pacientams, kovojantiems su prostatos vėžiu.

Rugsėjo 15-ąją – Pasaulinę kovos su prostatos vėžiu dieną Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžiu draugija inicijuoja plaukimą baidarėmis nuo Verkių malūno iki Baltojo tilto. Plaukimo šūkis „Moterys už vyrus“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS