„Pfizer“ vadovas: po 6–12 mėnesių greičiausiai reikės trečios vakcinos dozės | KaunoDiena.lt

„PFIZER“ VADOVAS: PO 6–12 MĖNESIŲ GREIČIAUSIAI REIKĖS TREČIOS VAKCINOS DOZĖS

JAV farmacijos milžinės „Pfizer“ vadovas ketvirtadienį transliuotame interviu teigė, kad žmonėms greičiausiai prireiks trečios jo bendrovės COVID-19 skiepo dozės praėjus 6–12 mėnesių nuo pradinės vakcinacijos.

Generalinis direktorius Albertas Bourla taip pat tikino, kad žmonėms gali prireikti kasmet skiepytis nuo COVID-19.

„Reikia pažiūrėti, kokia bus (pandemijos) eiga, taip pat dar matysime, kaip dažnai turėsime skiepytis“, – balandžio 1 d. nufilmuotame interviu televizijai CNBC sakė A. Bourla.

„Tikėtinas scenarijus yra toks, kad veikiausiai mums reikės trečios dozės tam tikru metus tarp 6 ir 12 mėnesių po skiepijimo, o tada gali būti kasmetinė revakcinacija, tačiau visa tai dar reikia patvirtinti. Ypač svarbu sumažinti skaičių žmonių, kurie gali būti pažeidžiami viruso“, – teigė A. Bourla, pabrėždamas, kad lemiamą vaidmenį čia suvaidins koronaviruso atmainos.

Kol kas mokslininkai nežino, kiek ilgai COVID-19 vakcinos apsaugo nuo šios ligos. Anksčiau šį mėnesį „Pfizer“ paskelbė tyrimą, rodantį, kad bendrovės vakcina 91 proc. veiksmingumu apsaugo nuo COVID-19, o veiksmingumas nuo sunkių ligos formų per pirmuosius 6 mėnesius nuo paskiepijimo siekia daugiau nei 95 proc.

Vis dėlto, mokslininkai teigia, kad reikia daugiau duomenų norint nustatyti, ar apsauga išlieka ir po 6 mėnesių.

Ketvirtadienį JAV prezidento Joe Bideno kovos su koronavirusu grupės vadovas Davidas Kessleris Atstovų Rūmuose teigė, kad amerikiečiai gali tikėtis papildomų skiepų apsaugai nuo COVID-19 atmainų.

„Šiuo metu nežinome visko. Tiriame antikūnų atsako ilgaamžiškumą. Jis atrodo patikimas, tačiau su laiku mažėja, o tam iššūkių kelia ir atmainos. Manau, kad planavimo tikslais galime tikėtis, kad mums reikės papildomų skiepų“, – sakė D. Kessleris.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

rusai ten kazkokius vaistus susigalvojo ir gamint pradejo,per ru naujienas gyresi

*****

Šiaip nuo virusų vaistų ir nėra ! Jis mutuoja . Vakcinos yra reali pagalba , bet ...jau rašiau apie 1 k vakcinuotus nuo pneumonijos . Todėl aš , ne antivakseris , darau prielaidą , vyksta tik pinigų " darymas " , o ne rūpestis žmonių sveikata .

Tam ddd

revakcinacija normalu , bet ne prievartinė ! Kodėl neskiepija patikrinta , registruota vakcina nuo pneumonijos ? Visi " gripiniai " virusai dažnu atveju turi komikacijas plaučiams . Gal todėl , kad biznis užsidarys ? Nuo pneumonijos vakcina 1 kartą ir visam gyvenimui , o nuo mutavusių covidų 3 k per metus ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS