Po žinios apie COVID-19 protrūkį Kauno bare – E. Dragūno nerimas: darysis testą | KaunoDiena.lt

PO ŽINIOS APIE COVID-19 PROTRŪKĮ KAUNO BARE – E. DRAGŪNO NERIMAS: DARYSIS TESTĄ

  • 13

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) antradienį pranešė, kad keturi COVID-19 atvejai nustatyti Kauno senamiestyje veikiančio „Adform kiemelio“ darbuotojams. Po šios žinios sunerimo ir dainininkas Egidijus Dragūnas – neseniai jis dalyvavo „Adform kiemelyje“ vykusiame renginyje ir bendravo su baro darbuotojais, informuoja portalas 15min.lt.

E. Dragūnas teigė, kad bendravo su barmenais – jie visi buvo už scenos.

Vėliau atlikėjas, poilsiaudamas Palangoje, pajuto COVID-19 būdingus simptomus – pradėjo kosėti, pablogėjo savijauta. Pasak E. Dragūno, jis planuoja vykti atlikti koronaviruso testą.

„Adform kiemelyje“ atšaukiami dviejų savaičių renginiai

Koronavirusą nustačius keturiems renginių vietos „Adform kiemelis“ darbuotojams, laikinai atšaukiami čia suplanuoji dviejų savaičių renginiai. Tai BNS sakė įmonės, kuriai priklauso minėta vieta, bendrasavininkis Giedrius Ambrazevičius.

„Šiai minutei mes perkeliame renginius dviem savaitėms. Kai tik gausime nurodymus, ką turime daryti, iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC), tuomet paskelbsime naujas renginių datas“, – BNS sakė įmonės „Agentūra Kaunas“ atstovas.

Anot jo, „Adform kiemelyje“ nukeliamas humoristų Manto Stonkaus ir Manto Katlerio pasirodymas, muzikantų Jovani (Džiovani) ir Jessica Shy (Džesikos Šai), Monikos Linkytės, Manto koncertai bei du „Kitokių pasikalbėjimų“ renginiai.

Kaip BNS sakė G. Ambrazevičius, „Adform kiemelyje“ dirba apie 30 žmonių, visi jie artimiausiu metu bus ištirti dėl koronaviruso.

„Daliai tyrimai bus atliekami šiandien, daliai – rytoj“, – kalbėjo įmonės atstovas.

Praėjusią savaitę „Adform kiemelyje“ buvo organizuojami du renginiai – „Kitokie pasikalbėjimai“ su E. Dragūnu bei grupės „8 kambarys“ koncertas. Pasak G. Ambrazevičiaus, jam dar nėra žinoma, ar užsikrėtę asmenys dirbo šių renginių metu. Jis taip pat pabrėžė kol kas žinantis tik apie tris užsikrėtusius darbuotojus.

Lankytojai galėjo turėti rizikingą sąlytį

NVSC vertinimu, „Adform kiemelio“ lankytojai taip pat galėjo turėti rizikingą sąlytį, todėl nuo rugpjūčio 3 dienos ir vėliau šiame bare lankęsi asmenys turėtų kreiptis į NVSC dėl individualaus rizikos vertinimo.

Susisiekti prašoma telefonu 8 618 79984 (darbo valandomis) arba elektroniniu paštu kaunas@nvsc.lt.

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinta 18 naujų užsikrėtimo atvejų. Iš viso šalyje koronaviruso infekcija susirgo 2283 žmonės. Šiuo metu tebeserga 510 asmenų, pasveiko – 1679.

Nuo COVID-19 mirė 81 asmuo, dėl kitų priežasčių mirė 13 užsikrėtusiųjų.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, Egidijus Dragūnas, Adform kiemelis, koronavirusas Kaune
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Vardas

Rado mat , ka visuomenei pvz rodyti. Apskretelis. Lai pas psichiatra pasitikrina sup.... degradas.

Anonimas

Vykit lauk šitą degradą!

O jeigu

Testas koksa ar hasa parodys?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS