Prašo visuomenės pagalbos: dėl didelio kraujo trūkumo – ekstremali situacija | KaunoDiena.lt

PRAŠO VISUOMENĖS PAGALBOS: DĖL DIDELIO KRAUJO TRŪKUMO – EKSTREMALI SITUACIJA

  • 13

Daugelis po švenčių grįžo į darbus pailsėję, laimingesni, tačiau ne visiems naujieji atnešė gerų žinių – Nacionalinio kraujo centro (NKC) atstovai informuoja apie susidariusią ekstremalią situaciją dėl itin didelio kraujo poreikio.

Šiuo metu ypač trūksta kraujo, o labiausiai pirmos, antros, bei trečios neigiamų grupių kraujo (O RhD-, A RhD-, B RhD-). Kadangi NKC aprūpina krauju didžiąją dalį Lietuvos gydymo įstaigų, kad kraujo poreikis būtų patenkintas, reikia, jog kraujo paaukotų bent 300 žmonių per dieną. Tačiau pastarosiomis savaitėmis tiek norinčiųjų nesusirenka.

Paaukotas kraujas naudojamas ne tik avarijų, sužalojimų, traumų, nudegimų, apsinuodijimų ir kitais skubiais atvejais, bet ir onkologinėms, infekcinėms ligoms, mažakraujystei gydyti, gimdymo, skubių ir planinių chirurginių operacijų atvejais. Be to, kraujo donorystė yra naudinga ir pačiam donorui, nes jam ne tik atliekami kraujo tyrimai bei patikrinama sveikatos būklė – kraujo donorystė taip pat padeda sumažinti riziką sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, gerina medžiagų apykaitos procesus, aktyvina ląstelių atsinaujinimą.

„Nacionalinis kraujo centras prašo visuomenės pagalbos ir susitelkimo – paaukoję kraujo jūs neabejotinai prisidėsite prie kilniausio tikslo – gyvybės išgelbėjimo sergančiajam“, – sakė centro atstovai.

Kraujo donorai laukiami Vilniuje (Žolyno g. 34) ir prekybos centre CUP (Upės g. 9, ketvirtas aukštas), Kaune (Vytauto pr. 13), Panevėžyje (Nemuno g. 75) ir prekybos centre „Babilonas“ (Klaipėdos g. 143A), Klaipėdoje (Naikupės g. 28), Šiauliuose (S. Daukanto g. 90).

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Įjunkite savo smegenas

Kraujo centras atsisakė imti kraują nemokamai 2016m,, nes atėjau pasportavęs ir spaudimas buvo 180, o pulsas 100, tai nuo to laiko ir nebeeinu, o dabar jau savo tinklapyje skelbia, kad galima priduoti iki 180 spaudimo ir iki 100 pulso. O šiaip kraują daviau nemokamai daug kartų ir niekad už pinigus, ir niekada nebuvo blogos kokybės-mačiau patikrinimų rezultatus. Anksčiau tinklapyje skelbdavo datas ir laiką, kada rinks kraują ne Vilniuje, o kituose miestuose, dabar informacijos nėra. Tai gal trūksta ne kraujo o proto?

demesio

Bukit atsargus Klaipedos NEFRIDOS ambulatorijos gydytojai apgaudineja, klaidina savo klientus per sita suklastota testa..(testas buvo patalpintas universitetines ligonines kardiologo puslapije miegas lt ir veike nuo 2009 metu..puslapis uzdarytas jau keleta menesiu, tik tada kai as pradejau rasyti apie tai. o nubaustu nera..beto nefridos klinikos gydytojai per susitarimus su kitais gydytojais fabrikuoja savo klientams klaidingas diagnozes, tai yra iskart nurodo ligos koda siuntime kitam gydytoju arba susikalbineja per tel, kas yra taip pat nusikaltimas. Stai tokia medicina uz mokesciu moketoju pinigus.

Pensininkė

Kai dar dirbau, tai mano vienai bendradarbei perpylė kraują. Įdomu tai, kad grįžusi iš ligoninės ji pajautė poreikį alui. Matyt buvo gavusi alaus mėgėjo kraujo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS