Prezidentas pasveikino medikus: savo gyvenimą pašventėte tarnystei žmogui ir pareigai | KaunoDiena.lt

PREZIDENTAS PASVEIKINO MEDIKUS: SAVO GYVENIMĄ PAŠVENTĖTE TARNYSTEI ŽMOGUI IR PAREIGAI

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda su profesine švente pasveikino medicinos darbuotojus.

„Lenkiu galvą kiekvienam jūsų, kuris savo gyvenimą pašventė tarnystei žmogui ir pareigai, kiekvienam, kuris aukojate save tam, kad padėtumėte kitiems. Tai yra aukščiausia meilės žmogui ir atsidavimo mediko profesijai išraiška“, – sakė valstybės vadovas.

Prezidentas pabrėžė, kad pastarieji dveji metai buvo kaip niekada sudėtingi medicinos darbuotojams, tačiau kartu dar kartą parodė, kokia svarbi visuomenei yra jų pasirinkta profesija.

„Šiandien jūs tie, kurie ne tik kasdieniais darbais kuriate žmonių gerovę, bet ir esate pirmose fronto linijose įveikiant beprecedenčius iššūkius. Esate kovotojai su koronaviruso pandemija. Esate tie, kurie padedate į Lietuvą nuo karo bėgantiems ukrainiečiams. Ir tie, kurie vykstate į Ukrainą padėti kolegoms karo akivaizdoje. Už tai jaučiame jums nuoširdžią pagarbą ir dėkingumą“, – sakė prezidentas.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad Lietuvos politikų ir institucijų pareiga yra sukurti kokybiškas darbo sąlygas šalies gydytojams ir slaugytojams, nes tai lemia sveikatos priežiūros kokybę ir pacientų gerovę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS