Prie testavimo punktų – didžiulės eilės: A. Dulkys įvardijo negerą žmonių savybę | KaunoDiena.lt

PRIE TESTAVIMO PUNKTŲ – DIDŽIULĖS EILĖS: A. DULKYS ĮVARDIJO NEGERĄ ŽMONIŲ SAVYBĘ

  • 5

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, kad pastaruoju metu susidariusios eilės prie testavimo punktų greitu laiku turėtų sumažėti. Visgi, siekiant paspartinti problemos sprendimą, ministras ragina užsiregistravusius nepamiršti atvykti testuotis ir tai padaryti nurodytu laiku.

„Tam tikromis dienomis kažkokio laukimo mes tikrai neišvengsime. Bet, žiūrint bendrą paveikslą šiandien, bent jau dabar, prieš man ateinant, Lietuvoje yra 400 laisvų vietų. Rytoj Vilniuje yra keli tūkstančiai laisvų registracijos vietų. Aišku, ne visi gali užsiregistruoti tą valandą, kurią nori, būna ir techninių nesklandumų, kai sistemos streikuoja, bet, tikėkimės, kad per kelias savaites, kuriomis, tikėtina, turėsime didesnį piką, jos praeis ir vėl viskas normalizuosis“, – trečiadienį Vyriausybėje kalbėjo ministras.

Ministras pabrėžė, kad kilusių nesklandumų testavimo punktuose galėtų padėti išvengti ir atsakingas visuomenės elgesys.

 

Eilės prie mobilaus testavimo punkto muša rekordus

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Noriu perduoti ir bendrą visų prašymą – yra labai svarbu žmonėms, kurie užsiregistruoja, atvykti laiku. Deja, mes turime nelabai gerą savybę, kuri, beje, yra būdinga ir apskritai sveikatos apsaugos sistemoje dėl visų paslaugų, kai penktadalis užsiregistravusių žmonių neatvyksta. Testavimo atveju taip pat yra nemažai tų atvejų. Noriu patikinti, savivaldybės geranoriškai daro viską, ką gali padaryti, kad tų vietų būtų daugiau“, – teigė A. Dulkys.

Be to, siekiant sumažinti testavimosi vietose esantį krūvį, A. Dulkys užsiminė, kad greitu metu ketinama svarstyti dėl testavimo pokyčių ugdymo įstaigose.

„Matome vieną variantą, kaip dar palengvinti laboratorijoms darbą. Čia artimiausių dienų klausimas, (...) kad ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose galėtumėme naudoti tam tikrus seilių, čiulpinukais vadinamus, savikontrolės testus, kurie gan reikšmingai irgi sumažintų tą įtampą laboratorijose“, – teigė ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Valdziai smegenu trukumas. Ju noras skaldyti visuomene, o jei koks zmogelis nesulauks pagalbos bus pasiteisinimas eiles.Valdzia juk is aukstai nemato pasrastu zmogeliu. Patogu juos apsaukti "fasistais" ir kirsinti su visu pasauliu. Tad valdzios vadovai nusileiskite ant zemes ar jus visus turtus i ana svieta gabensit?

A. Dulkys įvardijo negerą žmonių savybę

dulky tu idiotas

pensininkė

išvis nesuprantu kaip žmonės su temperatūromis gali laukti tiek valandų mašinose, o jai neturi kas tave atveš tai vadinasi važiuoji viešuoju transportu juk sergantis turi įzoliuotis ne keliauti testuotis atsakymas po kelių dienų o kada prasidės gydymas ar ne dėl to ir mirtys, kad pavėluotas gydymas, tais blogais sovietiniais laikais su temperatūra gulėdavai namuose o pas tave ateidavo gydytojas nustatydavo diagnozę ir išrašydavo vaistu ir nedarbingumo lapelį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS