Prieš gripą – be vaistų | KaunoDiena.lt

PRIEŠ GRIPĄ – BE VAISTŲ

Fitoterapeutas Juozas Ruolia rekomenduoja, kaip šiuo gripo epidemijos laikotarpiu kovoti su virusais. Pabandykime, gal padės?

Fitoterapeutas Juozas Ruolia rekomenduoja, kaip šiuo gripo epidemijos laikotarpiu kovoti su virusais. Pabandykime, gal padės?

Vienas pirmųjų patarimų – garinti patalpoje, kurioje esate, eterinius aliejus: rozmarinų, arbatmedžių, eukaliptų, juodųjų šalavijų, levandų arba čiobrelių.

Labai sveika vartoti kuo daugiau medaus su pikiu, nes nuo pikio žūsta virusai, bičių duonelės, kuri stiprina organizmą.

Sveika kasdien suvartoti 3–4 kapsules žuvų taukų.

Kuo daugiau valgysime česnakų ir svogūnų, tuo labiau mūsų vengs gripo virusai.

Jei jau susirgote, greičiau pasveikti padeda vingiorykščių ir medetkų arbata lygiomis dalimis, įlašinus medetkų tinktūros.

Užkandžiui tinka sumuštinis su sviestu, sumaišytu su imbiero milteliais.

Padidėjusią kūno temperatūrą mažina bulvių tarkiai, sumaišyti su obuolių actu. Tokį kompresą reikia dėti ant kaktos. Vaikams tinka ramunėlių, čiobrelių, aviečių pavilgai.

Peršalus galima medvilnines kojines įmerkti į degtinę, lengvai nuspausti, kad skystis nevarvėtų, ir jas užsimauti. Apvynioti polietilenu, kad nešlaptų šlepetės ar batai, ir gerti karštą arbatą. Gydytojas sako, kad po kokių trijų valandų peršalimo – kaip nebūta.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Tiek

Japonijoje,Vokietijoje ir dirba ir gyventojai dedasi kaukią,kai siaučia virusas....Pas mus turbūt nepriimta,gal gėda....Viešuose vietose,tiek centruose ar autobuse ties čiaudi,kosėja....KAUKĖS TIKRAI būtinos.....

Kazys suvalkietis

Nepamenu kada sirgau gripu - jau daug metų praėjo. O išvengti šio susirgimo padeda vienintelis vaistas: kontrastinis dušas. Kasdien arba kas antra diena maudymo pabaigoje būtinas šaltas vanduo. Dabar jis yra 13 laipsnių temperatūros, šiek tiek nupurto....

ne vaistai saugo nuo gripo

Būtina vėdinti kambarius, juk nebešalta. Nuo centralinio išsaulsėjusiose patalpose neperdžiovinti nosies gleivinės, kuri pirmoji sulaiko mikrobus (nosies drėkinimui tinka ne tik jūros vanduo - kai kas naudoja ir aliejų, pvz, medetkų). O imbiero milteliai niekis, palyginus su jo arbata - šviežias tarkuotas imbieras+citrina+medus. Ir skanu, ir suaktyvinta organizmo imuninė gynybos sistema - mikrobams galas. Tas pats poveikis nuo aitriosios paprikos (čili), krienų. Ir dar - optimizmas, judėjimas, sveika mityba ir tinkamas poilsis. Joks gripas neužpuls. Paskutinį kartą gripu sirgau prieš du dešimtmečius. Visi vaistai tik silpnina organizmo gynybines reakcijas - jis tarsi aptingsta ir nekovoja - tada belieka sirgti ir toliau farširuotis vaistais. Visiems pavasariškos nuotaikos ir stiprios sveikatos!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS