Prof. A. Utkų siūloma paskirti Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininku | KaunoDiena.lt

PROF. A. UTKŲ SIŪLOMA PASKIRTI NACIONALINĖS SVEIKATOS TARYBOS PIRMININKU

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto dekaną, Biomedicinos mokslų instituto Žmogaus ir medicininės genetikos katedros vedėją, profesorių Algirdą Utkų Seimui siūloma paskirti Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininku.

Vadovaudamasi Sveikatos sistemos įstatymu ir atsižvelgdama į Nacionalinės sveikatos tarybos siūlymą jo kandidatūrą Seimui teikia Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Ji įregistravo  nutarimo projektą, kuriuo siūloma paskirti habilituotą mokslų daktarą A. Utkų, kuris taip pat yra  Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Medicininės genetikos centro vadovas, Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininku.

Rugsėjo 30 d. Seimui sudarius naujos sudėties Nacionalinę sveikatos tarybą, parlamentarai atleido Stasį Žirgulį iš Nacionalinės sveikatos tarybos pirmininko pareigų, primena ELTA.

Įstatymas numato, kad Nacionalinė sveikatos taryba yra Seimui atskaitinga sveikatos politikos vertinimo ir formavimo patariamoji institucija.

Taryba sudaroma 4 metų kadencijai. Ją sudaro 15 narių: 3 savivaldybių bendruomenių sveikatos tarybų atstovai; 6 mokslo ir studijų institucijų, nerengiančių sveikatos priežiūros specialistų, asociacijų, vienijančių mokslininkus, atstovai; 3 asociacijų, vienijančių sveikatinimo veiklos srities asmenis, atstovai; 3 mokslo ir studijų institucijų, rengiančių sveikatos priežiūros specialistus, atstovai.

Įstatymas numato, kad Seimui patvirtinus Tarybą, ne vėliau kaip per 10 darbo dienų pradedami Tarybos pirmininko rinkimai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS