Profesorius apie medikų dieną: nepamirškite mūsų ir kai pandemija pasibaigs | KaunoDiena.lt

PROFESORIUS APIE MEDIKŲ DIENĄ: NEPAMIRŠKITE MŪSŲ IR KAI PANDEMIJA PASIBAIGS

  • 10

Minint medicinos darbuotojų profesinę šventę, profesorius Vytautas Kasiulevičius socialinėje erdvėje ne tik siunčia sveikinimus, bet taip pat kreipiasi ir į politikus.

„Medikų dienos proga palinkėjimas visiems politikams, ypač tiems, kurie mus valdo ir dar valdys ateityje. Miela, kad mus sveikinate, ypač dabar, kai daugelis kolegų yra fronto linijose. Norėčiau, kad mus prisimintumėte, kai pandemija baigsis. Norėčiau, kad prisimintumėte, kai reiks rengtis kitai pandemijai ar kitam iššūkiui. Norėčiau, kad tai, ką sakote mums šiandien, prisimintumėte rytoj. Norėčiau, kad kai mes kalbame apie problemas, mažiau kaltintumėte mus politikavimu, o patys rečiau politikuotumėte ir „darytumėte“ normalią demokratišką politiką“, – teigia V. Kasiulevičius.

„Norėčiau, kad pagaliau suvoktumėte, kad ne kiekvienas, o tik labai retas su jumis besiginčijantis ar su jūsų sprendimais nesutinkantis medikas nori: a) „paveržti“ jūsų vietą; b) yra pasamdytas jūsų politinių oponentų; c) yra nekompetentingas. Tuo tarpu „valdžia lygu kompetencija“ savaime nėra jokia aksioma, greičiau maloni išimtis. Ir tai nėra blogai. Blogiau, kai tokia „aksioma" patikima, neabejojama, o drįstantys suabejoti tampa priešais. Priešų tarp mūsų nėra, nes tikri priešai ateina kokio nors viruso pavidalu ir galiausiai nelieka nieko, dėl ko mums taip ilgai reikėjo nesutarti. Su medikų diena“, – taip įrašą baigė profesorius.

Pirmadienį minint Medicinos darbuotojų dieną Vyriausybės kanceliarija inicijuoja padėkos medikams akciją – gyventojai raginami kurti ir siųsti elektroninius padėkos atvirukus.

„Pasaulį sukausčius COVID-19 virusui, mūsų vienybė ir palaikymas tų, kurie šiandien kovoja priešakinėse linijose, yra kaip niekad svarbus. Paskelbus šalyje karantiną, turėjome prisitaikyti prie gana drastiškai pasikeitusių darbo ir laisvalaikio sąlygų. Medicinos darbuotojai taip pat prisitaikė, tik su kur kas didesniu nežinomybės ir atsakomybės kiekiu. Ištardami „Ačiū“ pasakysime, kad jie ne vieni, esam stiprūs kartu“, – sako vienas iš iniciatyvos autorių, Lietuvos įvaizdžio grupės vadovas Marius Gurskas.

Gyventojai kviečiami sukurti elektroninius padėkos atvirukus, siųsti juos ir dalytis su draugais, pažįstamais, artimaisiais.

Visi atvirukai talpinami čia.

Balandžio 27-ąją Lietuvoje minima medicinos darbuotojų profesinė šventė – Medicinos darbuotojų diena. Ji įteisinta 2004 metais.

1918 metais balandžio 27-ąją buvo sudaryta Sveikatos komisija, kurios nariais tapo Jonas Basanavičius, inžinierius profesorius Steponas Kairys ir kunigas Justinas Staugaitis, vėliau į jos veiklą įsijungė iš Rusijos sugrįžęs daktaras Jurgis Alekna.

Gairės: Vytautas Kasiulevičius, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija, karantinas Lietuvoje
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

tuk , tuk..

žinai, kasiulevičiau, susikišk tavo tas PSO rekomendacijas žinai kur..... neveltui Trampas iš jų babkes atėmė... tai nedurnink Žmonių...

Medikams

Nepamirskite kad jusu darbas gydyti zmones, o ne tik kysius imti

NEPAMIRŠIM,

nepamiršim,kaip tas profas gasdino kad gegužy bus 5.000 užsikretusių LT.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS