Kauno klinikų reanimacijoje – ne vienas COVID-19 sergantis vaikas: įvardijo pavojingą sindromą | KaunoDiena.lt

KAUNO KLINIKŲ REANIMACIJOJE – NE VIENAS COVID-19 SERGANTIS VAIKAS: ĮVARDIJO PAVOJINGĄ SINDROMĄ

Nors tarp berniukų ir jaunuolių fiksuojami dažnesni miokardito atvejai pasiskiepijus nuo koronaviruso, skiepo nauda vis viena yra ženkliai didesnė nei ši rizika, sako medikai.

„Ta rizika yra labai nedidelė, bet vėl gi – aš asmeniškai mačiau tris miokarditus, kurie praėjo be jokio gydymo: tiesiog atlikus tyrimus, konstatavus, be abejo, pranešus Valstybinei vaistų kontrolei apie šitą įvykį, bet jiems nereikėjo jokio gydymo“, – nuotolinėje diskusijoje trečiadienį sakė Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas.

Pasak jo, nors dauguma vaikų COVID-19 perserga lengva forma, tačiau jiems pavojingas yra multisisteminis uždegiminis sindromas, kuris gali išsivystyti per kelias savaites nuo kontakto su infekcija.

R. Kėvalo teigimu, Kauno klinikose buvo dešimtys tokių pacientų, daugumai jų reikėjo intensyvaus gydymo.

„Mes ir po šiai dienai turime keletą ligonių su multisisteminiu uždegiminiu sindromu, kuriam ne tik kad išnaudota bazinė terapija, kuri yra labai brangi ir agresyvi, bet ir pakaitinė biologinė terapija jau keletu preparatų ir dar kol kas nepasiektas efektas“, – kalbėjo profesorius.

Pasak jo, Jungtinėse Valstijose atlikti tyrimai rodo, jog miokardito rizika po pirmojo skiepo pasitaiko 2,4 jaunuolių iš milijono, o po antrojo – 20,4 atvejų iš milijono.

Tačiau LSMU Vaikų ligų klinikos docentė, vaikų ligų gydytoja, mokslininkė Lina Jankauskaitė atkreipė dėmesį, jog širdies pažeidimus vaikams gali sukelti ir COVID-19.

Covidas pats pažeidžia miokardą, nes būtent miokarde yra specifiniai receptoriai, prie tų ląstelių prisikabina virusas, bet ir multisisteminis organų pažeidimas lygiai taip pat pažeidžia širdies raumenį“, – pastebėjo ji.

„Kalbant bendrai apie naudos ir žalos santykį, vakcinacija gerokai nusveria naudos pusėn“, – pabrėžė gydytoja.

R. Kėvalo teigimu, vaikams, net ir persirgusiems lengva ligos forma, išsivysto pokovidinis sindromas, jis, kai kurių mokslininkų duomenimis, gali išsivystyti beveik pusei vaikų.

„Tai yra įvairiausi simptomai: galvos skausmai, pykinimas, vėmimas, pilvo skausmai, kurie apsunkina vaiko funkcionavimą, jo edukaciją“, – kalbėjo jis.

Vaikų ligų klinikos vadovo duomenimis, šiuo metu ligoninėje dėl koronaviruso du vaikai gydomi intensyviosios terapijos skyriuje, naujagimių reanimacijoje gydomas COVID-19 sergantis naujagimis.

„Tai, kad absoliuti dauguma perserga lengvai, yra tiesa, bet iš tos tiesos išeina nemažas skaičius pacientų, kurie patenka į mano paminėtas kategorijas“, – pastebėjo R. Kėvalas.

Šiuo metu Lietuvoje nuo koronaviruso skiepijami vaikai nuo 12 metų.

Spaudos konferencijos vaizdo įrašas:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Ivermectin

Butent ar tikrai jie ten guli?! Globalistu planas yra suskiepyti vaikus, tai kazkaip tai turi ta padaryti su savo melais.... daug kas kas domisi zino , kad vaikai neserga arba serga labai lengva forma. Apsaugokit savo vaikus nuo sito biologinio ginklo

nuomone

o ar tikrai jie ten guli.Toks klausimas kyla.O gal jau subadyti pildo reanimacijas?Kai viska meluoja ir skleidzia dezinformacija,tai tiketi negalima.Tai Kevalas anksciau kalbejo,kad vaikus leisti i mokyklas,jiems nera pavojaus.Kas dabar pasidare?Gal irgi tam tikra substancija uzklijavo akis,ponui Kevalui?

Jonas Lietuvis

Žmogus yra SAVO nelaimės kalvis. Bet jūsų vaikai nekalti, ir nekalkite jų nelaimės . Tad apgalvokite ir paklausykite protingų ,mokslu pagrįstų patarimų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS