Iš PSO – neraminančios prognozės Europai: susirūpinimą kelia ir stringanti vakcinacija | KaunoDiena.lt

IŠ PSO – NERAMINANČIOS PROGNOZĖS EUROPAI: SUSIRŪPINIMĄ KELIA IR STRINGANTI VAKCINACIJA

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pirmadienį teigė besibaiminanti, kad Europoje iki gruodžio 1 d. nuo COVID-19 mirs dar 236 tūkst. žmonių, ir išreiškė susirūpinimą dėl stringančios vakcinacijos.

„Praėjusią savaitę mirčių skaičius regione padidėjo 11 proc. – remiantis viena patikima prognoze, Europoje iki gruodžio 1 d. (nuo COVID-19) mirs 236 tūkst. žmonių“, – reporteriams sakė PSO Europos padalinio vadovas Hansas Kluge. Jis pridūrė, kad „didelį susirūpinimą kelia stringanti vakcinacija mūsų regione.“

Europoje iki šiol registruota apie 1,3 mln. su COVID-19 susijusių mirčių.

Iš PSO Europos regionui priklausančių 53 šalių ir teritorijų, 33-ijose pastarąsias dvi savaites registruojamas didesnis nei 10 proc. sergamumo lygis, teigė H. Kluge. Aukštas viruso perdavimo lygis žemyne „kelia didelį nerimą, ypač stebint lėtą vakcinaciją prioritetinėse grupėse daugelyje šalių“.

Stringanti vakcinacija mūsų regione kelia didelį nerimą.

H. Kluge dėl žemyne padidėjusio infekcijos perdavimo lygio kaltino labiau užkrečiamą delta atmainą, „perdėtą“ ribojimų švelninimą ir gausias keliones vasaros atostogų metu.

Nors jau maždaug pusė Europos gyventojų yra pilnai paskiepyti, vakcinacijos tempai regione yra sulėtėję, pažymėjo H. Kluge. „Per pastarąsias šešias savaites (tempai) sulėtėjo 14 proc., vienose šalyse prie to prisidėjus prastai prieigai prie vakcinų, o kitose – sumažėjusiam palankumui skiepams“, – kalbėjo jis.

Mažesnes ir mažas pajamas gaunančiose Europos šalyse pilnai paskiepyta tik 6 proc. žmonių, o kai kurios šalys paskiepijo tik 1 iš 10 sveikatos priežiūros profesionalų. „Stringanti vakcinacija mūsų regione kelia didelį nerimą“, – teigė H. Kluge, paragindamas valstybes „plėsti gamybą, dalintis dozėmis ir gerinti prieigą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

O kas pasakė mirusiu skaičių koks bus,gal sutartis sudaryta kad tiek turės mirt,

sis

globalistu obam sirsynas nori kuo daugiau zmoniu sumarmaliuot kurie pagreitintai ismirtu ir jei Trumpas neperims valdzi/os tai nuo tos saikos daug kas nukentes nes ten esantys afrikos krimelementai ir juos pacius reikia likviduot==============

SUSIJUSIOS NAUJIENOS