PSO: Europoje po dešimt ramesnių savaičių vėl daugėja COVID-19 atvejų | KaunoDiena.lt

PSO: EUROPOJE PO DEŠIMT RAMESNIŲ SAVAIČIŲ VĖL DAUGĖJA COVID-19 ATVEJŲ

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ketvirtadienį paskelbė, jog daugiau kaip du mėnesius trukęs COVID-19 atvejų skaičiaus Europoje mažėjimas baigėsi, ir įspėjo, kad kils nauja pandemijos banga, jei „neišliksime drausmingi“.

„Praėjusią savaitę atvejų skaičius išaugo 10 procentų, paskatintas didėjančio bendravimo, kelionių, susibūrimų ir socialinių suvaržymų švelninimo“, – spaudos konferencijoje sakė PSO Europos skyriaus direktorius Hansas Kluge (Hansas Kliūgė).

H. Kluge perspėjo, kad atsinaujinęs atvejų skaičiaus augimas užfiksuotas delta atmainos, kuri „labai greitai aplenkia alfa atmainą“, kontekste.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras prognozuoja, kad labiau užkrečiama delta atmaina iki rugpjūčio pabaigos gali sudaryti net 90 proc. naujų COVID-19 atvejų ES.

H. Kluge taip pat teigė, kad delta atmaina iki rugpjūčio gali tapti dominuojančia PSO Europos regione, kurį sudaro 53 šalys ir teritorijos.

Pasak jo, dabartinių vakcinacijos tempų toli gražu nepakanka, norint užtikrinti būtiną apsaugą. Šiuo metu naudojamos vakcinos apsaugo nuo delta atmainos, tačiau aukštam apsaugos lygiui reikia dviejų vakcinos dozių.

H. Kluge tikino, kad PSO Europos regione vidutiniškai paskiepyta vos 24 proc. gyventojų, o pusė vyresnio amžiaus žmonių ir 40 proc. sveikatos priežiūros darbuotojų vis dar nėra apsaugoti.

„Tai yra nepriimtina, tai yra toli nuo rekomenduojamo 80 proc. suaugusiųjų gyventojų padengimo“, – teigė H. Kluge.

PSO Europos skyrius taip pat paragino Europos futbolo čempionato rungtynes rengiančius miestus geriau stebėti žiūrovų judėjimą, taip pat ir prieš atvykimą į stadionus bei jiems iš jų išvykus.

„Mums reikia apžvelgti daug daugiau nei vien stadionus“, – sakė PSO Europos skyriaus vyresnioji nepaprastųjų padėčių valdymo pareigūnė Catherine Smallwood (Ketrin Smolvud), spaudos konferencijoje paklausta apie rekomendacijas, daugėjant COVID-19 atvejų Londone ir Sankt Peterburge, kur turi vykti čempionato ketvirtfinaliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taigi

globalisgamos barsto is kosmoso ir tol bus kol ju visu nesunaikins?;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS