PSO keičia savo poziciją dėl kaukių dėvėjimo: gali net padidinti riziką užsikrėsti | KaunoDiena.lt

PSO KEIČIA SAVO POZICIJĄ DĖL KAUKIŲ DĖVĖJIMO: GALI NET PADIDINTI RIZIKĄ UŽSIKRĖSTI

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) keičia savo poziciją dėl veido kaukių dėvėjimo per koronaviruso krizę. Kad būtų suvaldyta infekcija, rekomenduojama dėvėti kaukes perpildytose viešose erdvėse, penktadienį Ženevoje pranešė PSO.

Tačiau kartu organizacija įspėjo, kad kaukės gali net padidinti riziką užsikrėsti, jei žmonės jas lies purvinomis rankomis ir taip jas užterš. PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas sakė: „Kaukės gali sukelti ir neteisingą saugumo jausmą“.

Iki šiol PSO pozicija buvo tokia, kad dėvėti kaukes prasminga ligoniams ir žmonėms, kurie slaugo ligonius. Masinis kaukių dėvėjimas nebuvo rekomenduojamas.

PSO vadovas sakė, kad kaukės nepakeis rankų higienos, distancijos laikymosi ir pacientų bei jų socialinių kontaktų stebėjimo. Vien tik kaukės neapsaugos nuo Covid-19, pabrėžė jis. Vyriausybės esą turi skatinti dėvėti kaukes ten, kur virusas smarkiai išplitęs ir kur sunku laikytis atstumo nuo kitų žmonių, pavyzdžiui, viešajame transporte, parduotuvėse ar perpildytose mažose erdvėse. PSO taip pat konstatavo, kad kaukių siuvimas yra galimybė žmonėms kažką daryti kovoje su virusu, kartu tai ir galimas pajamų šaltinis.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

Babulka

vakar Lidle toki seniai kaip aš varo kaukes užsideje tik an zaptu, nosys iškištos ir dar distanciju nesilaiko..O jaunieji kad ir porom vaikšto bet nuolat žiūri ir saugo vyresniuosius. Aš kaip pletkininkė specialiai pasekiau ir pora bandymu padariau.:D:D. Eilėj prie kasu irgi pensininkai tai padeda preke tai vėl lekia pasimt, mėtosi į visas puses o jaunuoliai už manes kai aš kiek atsitraukiu - anie irgi gražiai paeina atgal..ir kad nors pabambėtų..Nu žodžiu. Likau sužavėta ir va čia noriu pasakyt jauniesiems Klaipėdos miestiečams didelį ačiū. Korona ne korona o pamatyti iš tokio amžiaus kad tavim sene jaunieji rūpinasi ir nenori ka tu i graba atsigultum labai didelis dalykas.

Kas per nasamonė?

Ir durnam aišku kad kaukės tikrai apsaugo. Ar ne bereikalo su jomis ausidėję chirurgai operuoja, o esant ebolai ar paukščių marui jo likviduotojai irgi nedirba plikom burnom.. Žinoma jas nereikia graibyti rankomis o parėjus į saugią aplinką jas būtina išmesti arba tuoj pat įmerkti į vandenį(žinome kad korona vandenyje žūsta..)

Ziuronas

Valdziai musu leista tik biski itakuoti na ir savo bizniuka gal koki tureti , bet kaip seimininkas pasakys taip ir turi buti !!! Kaukes bibiaukes Valszios Lietuvoje nera kaip ir beveik Lietuvos , viska jau svetimsaliai sau prigrebe Su alkogoliu ir sigareciu nuodais nuodija Lietuvos tauta , o jus kaz ka dar pisot prota apie kaukes ar panasiai , jau nusibodo tos temos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS