PSO: nėra jokių ženklų, kad koronaviruso plitimas priklauso nuo sezono | KaunoDiena.lt

PSO: NĖRA JOKIŲ ŽENKLŲ, KAD KORONAVIRUSO PLITIMAS PRIKLAUSO NUO SEZONO

Atrodo, kad koronaviruso plitimo tempas nepriklauso nuo sezono, antradienį pranešė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir perspėjo nesikliauti visuomenėje paplitusia nuomone, kad vasarą COVID-19 liga yra mažiau pavojinga.

„Neatrodo, kad metų laikas darytų įtakos koronaviruso perdavimui“, – virtualios spaudos konferencijos metu žurnalistams sakė PSO atstovė Margaret Harris.

Ji pabrėžė, kad labiausiai paveiktomis laikomose valstybėse šiuo metu vyrauja priešingi sezonai. Koronaviruso labiausiai paveiktose JAV, kuriose patvirtinti 148 tūkst. mirčių nuo COVID-19 ir 4,3 mln. užsikrėtimo atvejų, šiuo metu yra vasara, o antroje labiausiai paveiktoje valstybėje Brazilijoje, kurioje užfiksuota daugiau nei 87 tūkst. mirčių, šiuo metu yra žiema.

Tačiau, nepaisant to, visuomenė yra įsikibusi „šios gajos minties apie tai, kad virusas yra sezoninis“, taigi COVID-19 plis tam tikromis bangomis.

Taip yra todėl, kad į koronavirusą žmonės žiūri per gripo prizmę, COVID-19 veikimą lygina su gripo veikimu, teigė atstovė.

„Turime pakeisti požiūrį ir įsisavinti, kad tai naujas virusas, ir, nors tai kvėpavimo takus paveikiantis virusas, o tokie virusai praeityje buvo siejami su sezono nulemtomis bangomis, šis virusas veikia kitaip“, – teigė M. Harris.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Šaunuolis D Trump

Nors vienas valstybės vadovas kuris vietoj pinigų dovanojimo PSO juos naudoja valstybės viduje. Tik kad pas juos problema su sveikatos apsaugos sistema, ne visi turi medicininį draudimą. Greitu metu ir lietuvoje su tokiu SAM požiūriu į Sveikatos apsauga ir pas mus tas pats šūdas bus. Ir būsim laimingi atsikratę Sovietų sąjungoje sukurto sveikapriežiūros modelio.

AŠ Manau

Pats didžiausias dykaduonis ir berazūmis komentuoja.Mat visas pasaulis,,pučia,,į vieną dūdą.Visi kvaili tik jie keli protingi virusą neigiantis.

o kas ta pso

dykaduoniai kurie gauna algas už nieką ,kiekviena šalis skirtingai o jie viską y viena!!! Tik 0,0001 procento serganciu o jie skelbia Pandemija ,:)))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS