COVID-19 situacija Kinijoje prastėja: kokių veiksmų žadama imtis Lietuvoje? | KaunoDiena.lt

COVID-19 SITUACIJA KINIJOJE PRASTĖJA: KOKIŲ VEIKSMŲ ŽADAMA IMTIS LIETUVOJE?

Kinijoje prastėjant epidemiologinei situacijai dėl COVID-19, Vilniaus oro uoste planuojama pradėti tirti nuotekas.

Kaip žurnalistams ketvirtadienį sakė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovas Audrius Ščeponavičius, tokių veiksmų ketinama imtis po šią savaitę vykusių pasitarimų Europos Sąjungos lygiu.

„Tai ne dienų klausimas, greičiau savaičių klausimas“, – sakė SAM Visuomenės sveikatos departamento direktorius, komentuodamas planuojamus tyrimus Vilniaus oro uoste.

„Sprendžiame, kaip tą galima būtų įgyvendinti“, – pridūrė jis.

A. Ščeponavičius taip pat pabrėžė, kad ES turistams iš Kinijos rekomenduoja pasidaryti greitąjį antigeno testą, o keliauti tik turint neigiamą jo rezultatą.

Be kita ko, Bendrija šalims toliau rekomendavo tęsti sekoskaitos tyrimus. Anot SAM, šiuo metu Lietuvoje ištiriama apie 3,5 proc. susirgimų.

Vis dėlto SAM Visuomenės sveikatos departamento direktorius akcentavo, kad Lietuvoje turistų iš Kinijos nėra daug, per metus jų skaičius siekia 1,6 tūkstančio, taip pat dauguma gyventojų yra paskiepyti arba persirgę.

„Kinijoje šiuo metu nėra nustatyta naujų atmainų, Kinijoje vyrauja tos pačios atmainos kaip Lietuvoje. Tai nėra nauja grėsmė, o rekomendacijos yra rizikų valdymas“, – sakė A. Ščeponavičius.

SAM atstovas teigė, kad apie galimus apribojimus europiečiams „diskutuojama nebuvo“.

Bendriją pasitarimą dėl galimų ribojimų keliautojams iš Kinijos surengė po to, kai daugiausiai gyventojų turinčioje pasaulio šalyje nusprendus sušvelninti griežtus apribojimus dėl viruso joje padaugėjo užsikrėtimų COVID-19.

SAM konferencijos vaizdo įrašas:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Lina

Geriausias būdas būti sveikam tai ne kas kitas kaip gerai prisižiūrėti save ,neperkaisti, vėdinti savus namus,ir švara .. .ligos nekibs

Zinau

siūlau dėti blokus ant kelių, tai sustabdo visas ligas.

Byyyy By DEJAU

PASAKA - KWAILIAMS NUO PINIGU PARSIDAWĖLIU AFERYSTU
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS