SAM gydymo įstaigoms pateikė rekomendacijas kaupti apsaugos priemonių atsargas | KaunoDiena.lt

SAM GYDYMO ĮSTAIGOMS PATEIKĖ REKOMENDACIJAS KAUPTI APSAUGOS PRIEMONIŲ ATSARGAS

  • 0

Atsižvelgdama į epidemiologinę situaciją šalyje ir padidėjusią riziką medicinos darbuotojams užsikrėsti koronaviruso (COVID-19) infekcija, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė rekomendacijas gydymo įstaigoms dėl asmeninės apsaugos ir medicinos priemonių (prietaisų) rezervo sudarymo.

Nepertraukiamos veiklos užtikrinimui gydymo įstaigoms rekomenduojama sukaupti ir laikyti apsaugos priemonių atsargas ne trumpesniam kaip 30 kalendorinių dienų laikotarpiui. Ne mažiau kaip 20 proc. mėnesinio apsaugos priemonių poreikio savo pavaldumo gydymo įstaigoms rekomenduojama kaupti ir savivaldybėms.

Rekomendacijose pateikiami per mėnesį sunaudojamų apsaugos priemonių vidurkiai vienai stacionaro lovai ir vienam ambulatorines paslaugas teikiančios gydymo įstaigos darbuotojui.

SAM primena, kad įstatymai įpareigoja darbdavį užtikrinti darbuotojų aprūpinimą apsaugos priemonėmis ir nustatyti jų naudojimo tvarką.

Seime šiuo metu skubos tvarka svarstomi SAM inicijuoti įstatymų pakeitimai, kuriais siūloma įpareigoti gydymo įstaigas, savivaldybių administracijas, valstybės ir savivaldybių institucijas bei įstaigas ir ūkio subjektus kaupti apsaugos priemonių rezervą, kuris užtikrintų nepertraukiamą įstaigų darbą tam tikram laikotarpiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS