Santaros klinikoms – įtarimai dėl apsaugos priemonių dėvėjimo taisyklių pažeidimų | KaunoDiena.lt

SANTAROS KLINIKOMS – ĮTARIMAI DĖL APSAUGOS PRIEMONIŲ DĖVĖJIMO TAISYKLIŲ PAŽEIDIMŲ

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė teigia, kad pastarosios paros koronaviruso tyrimų rezultatai, atskleidę naujus infekcijos atvejus Santaros klinikos darbuotojams, specialistams kelia prielaidą, kad šioje gydymo įstaigoje asmens apsaugos priemonės galėjo būti dėvimos pažeidžiant nustatytas taisykles.

„Izoliacijoje yra 470 asmenų. Stacionare gydomi tik 69 asmenys – situacija tikrai gerėja. Iš jų tik 7 – Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuose, dirbtinė plaučių ventiliacija taikoma tik dviem asmenims ir su deguonies kaukėmis gydomi 24 pacientai“, – pirmadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje informavo NVSC atstovė.

Pasak R. Lingienės, porą naujų koronaviruso diagnozių nustatytos alytiškiams, superkantiems gyvulius.

„Du atvejai yra Alytaus apskrityje. Abu yra tos pačios šeimos nariai, jie neigia buvimą užsienyje, pagrindinė veikla yra gyvulių supirkimas, asmenys važinėja po įvairius regionus, konkretus infekcijos židinys nenurodytas“, – informavo R. Lingienė.

Kalbėdama apie savaitgalį fiksuotus įvežtinius atvejus, R. Lingienė patikino, kad asmenys laikėsi nurodytų taisyklių.

„Asmenys saviizoliacijos laikėsi, tai yra žinoma. Jie laikėsi ir prievolės užsiregistruoti mobiliuose punktuose tyrimams – jie tai ir padarė“, – patvirtino epidemiologė.

Taip manome, nes jeigu laikomasi visiškai, tai neturėtų užsikrėsti vieni nuo kitų ar pacientų.

Įtaria apsaugos priemonių dėvėjimo taisyklių pažeidimus Santaros klinikose

R. Lingienė taip pat informavo ir apie naujus infekcijos atvejus Santaros klinikose.

„Dešimt asmenų susirgimų registruota Vilniuje. Du atvejai – Santaros klinikų Krūtinės chirurgijos skyriaus darbuotojai. Keturi atvejai yra galimai susiję su Santaros klinikomis – tai yra vieno Santaros klinikų darbuotojo šeimos nariai“, – teigė R. Lingienė.

Ji apibendrino situaciją klinikose.

„Santaros klinikose registruota 18 darbuotojų ir pacientų susirgimai. 5 darbuotojai dirba Infekcinių lygų centre, vienas – trečiame Reanimacijos skyriuje, jis siejamas su Vilniaus miesto klinikinės ligoninės židiniu, nes asmuo dirba ir šioje ligoninėje“, – pažymėjo NVSC atstovė.

Pasak R. Lingienės, koronaviruso infekcijos atvejai Santaros klinikų darbuotojams kelia prielaidą, kad asmens apsaugos priemonės galėjo būti naudojamos netinkamai.

„Viena iš versijų, (...) viena iš prielaidų – galbūt buvo kažkokie minimalūs asmens apsaugos priemonių dėvėjimo pažeidimai. Taip manome, nes jeigu laikomasi visiškai, tai neturėtų užsikrėsti vieni nuo kitų ar pacientų“, – sakė R. Lingienė.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, koronavirusas Santaros klinikose, apsaugos priemonių naudojimas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Platina medikai

vienas – trečiame Reanimacijos skyriuje, jis siejamas su Vilniaus miesto klinikinės ligoninės židiniu, nes asmuo dirba ir šioje ligoninėje!!!!!! Tai atnese birusa is ten i Santaros klinika!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS