Singapūras leido paauglius skiepyti „Pfizer-BioNTech“ vakcina nuo COVID-19 | KaunoDiena.lt

SINGAPŪRAS LEIDO PAAUGLIUS SKIEPYTI „PFIZER-BIONTECH“ VAKCINA NUO COVID-19

Singapūras pirmasis Azijoje leido „Pfizer-BioNTech“ vakcina nuo COVID-19 skiepyti 12–15 metų paauglius, antradienį paskelbė pareigūnai.

Miesto valstybės Sveikatos mokslų administracija, iki šiol leisdavusi šia vakcina skiepyti asmenis nuo 16 metų, naują amžiaus grupę pridėjo išstudijavusi gamintojo pateiktus klinikinių tyrimų duomenis.

Singapūro pareigūnai „įvertino tai, kad „Pfizer-BioNTech“ vakcina nuo COVID-19 pasirodė esanti labai saugi ir veiksminga amžiaus nuo 12 iki 15 metų grupėje“, ir atkreipė dėmesį, kad rezultatai atitinka suaugusiųjų grupės rezultatus, spaudos konferencijoje paskelbė sveikatos apsaugos ministras Ong Ye Kungas (Ong Je Kungas).

Netrukus bus pateikta daugiau detalių dėl paauglių vakcinavimo planų, pridūrė ministras.

Anksčiau šį mėnesį Kanada tapo pirmąja valstybe, patvirtinusia šią vakciną 12–15 metų amžiaus vaikams. Netrukus tokį patį sprendimą priėmė Jungtinės Valstijos.

Singapūras pastarosiomis savaitėmis dėl kelių naujų ligos židinių, įskaitant židinį, siejamą su vienu mokymo centru, sugriežtino suvaržymus.

Sekmadienį miestas valstybė paskelbė, kad uždarys mokyklas, ir įspėjo, kad naujos pandeminio koronaviruso atmainos, pavyzdžiui, Indijoje išaiškintas variantas, paveikia vis daugiau vaikų.

Singapūras taip pat iki dviejų apribojo viešuose susibūrimuose dalyvauti galinčių žmonių skaičių, uždraudė valgyti restoranų patalpose.

5,7 mln. gyventojų turinčiame Singapūre maždaug 1,4 mln. žmonių jau yra paskiepyti abiem vakcinos dozėmis. Didžiausias dėmesys iki šiol buvo skiriamas pažeidžiamoms gyventojų grupėms, medikams ir vyresniems nei 45 metų žmonėms.

Nuo trečiadienio laikas tarp pirmosios ir antrosios dozių bus prailgintas nuo 3–4 savaičių iki 6–8 savaičių, kad daugiau žmonių galėtų gauti pirmąją dozę, sakė pareigūnai. Taip pat bus pakviesti skiepytis 40–44 metų žmonės.

Pernai koronavirusas labai plito perpildytuose mažai apmokamų darbuotojų iš užsienio bendrabučiuose – ten užsikrėtė dešimtys tūkstančių žmonių.

Tačiau vertinant pasauliniais standartais Singapūro protrūkis yra nelabai didelis. Iš viso mieste nuo pandemijos pradžios užregistruota daugiau kaip 61,6 tūkst. užsikrėtimo atvejų ir 31 mirties atvejis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS