Siūloma kompensuojamus vaistus duoti nemokamai, bet tik nuo tam tikro amžiaus | KaunoDiena.lt

SIŪLOMA KOMPENSUOJAMUS VAISTUS DUOTI NEMOKAMAI, BET TIK NUO TAM TIKRO AMŽIAUS

Seime skinasi kelią siūlymas 75 metų ir vyresniems žmonėms nuo kitų metų liepos kompensuojamus vaistus duoti nemokamai.

Valstybė jiems padengtų ne tik 100 proc. bazinės tokių vaistų kainos, bet ir priemoką, nepriklausomai nuo žmogaus pajamų. 

Už tokias Sveikatos draudimo įstatymo pataisas antradienį po svarstymo balsavo 68 Seimo nariai, o susilaikė trylika. Galutinai dėl pataisų Seimas balsuos vėliau.

Be to, nemokamai kompensuojamus vaistus gautų pensininkai ir neįgalieji, jeigu jų pajamos (pensijos, šalpos ir kompensacinės išmokos, rentos) yra mažesnės kaip 95 proc. praėjusių metų minimalių vartojimo poreikių dydžio (dabar jis yra 176-251 euras, priklausomai nuo šeimos narių skaičiaus).

Šiuo metu visa bazinė kompensuojamųjų vaistų kaina padengiama vaikams iki aštuoniolikos metų ir senatvės pensininkams, turintiems didelių specialiųjų poreikių.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

LKL

Ar čia kartais ne Gržulis taip stebisi pensininkų balsavimu,tas labai nemėgsta koncervatorių.

Mane taip pat vis dar stebina

pensininkai balsuojantys už konservatorius .Negana to , kad konservatoriai +liberalai ( Kubilius) ,,suvaldė ,, krizę nurėžę pensijas ir GRĄŽINO bei pensijas DIDINO tik ,,valstiečiai,, . Gaila , kad pensininkai nežino ar nesidomi kaip seime balsuoja konservatoriai ....Negi dar tikima kalbomis ? Kad ir dabar su vaistais ...vėl siūlo ,, valstiečiai ,, , o kaip balsuoja konservatoriai ? Negi taip ir išmirsite nesupratę ? Liūdesys dėl tokių žmogelių ...

Gal pabusite?

Tai gal bent dabar pensininkai supras,kas jais rūpinasi?Konservatoriai,kaip visuomet balsavo prieš tokį įstatymą.Keisčiausia,kad kaip nueina balsuoti,tai pensininkai balsuoja už tuos,kurie jiems kenkia-konservatorius.Už įstatymus,kurie bent kiek palengvina pensininkų gyvenimą,konservatoriai visuomet balsavo prieš.Net ta jūsų Šimonytė,kuri pretendavo į Prezidentus ir už kurią jūs,pensininkai balsavote,balsavo prieš tai,kad vaistai nuo 75 metų būtų nemokami.kada jūs pensininkai-beretininkai atsikvošėsite? Nei vienas pensininkas,niekada neturėtų balsuoti už konservatorius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS