Skiepyti gyventojus besiruošiantys vaistininkai nerimauja tik dėl vieno dalyko | KaunoDiena.lt

SKIEPYTI GYVENTOJUS BESIRUOŠIANTYS VAISTININKAI NERIMAUJA TIK DĖL VIENO DALYKO

  • 0

Norintys skiepyti vaistininkai jau baigė papildomas studijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete ir Vilniaus universiteto Medicinos fakultete. Vertindami įgytas žinias vaistininkai sako, kad noro skiepyti daugiau nei baimių ir tikisi, kad ši nauja paslauga vaistinėse prisidės prie bendro šalyje paskiepytų gyventojų rodiklio gerinimo.

Vaistinių tinklo „Eurovaistinė“ vaistininkai pasakoja, kad ir po studijų pozityvus nusiteikimas nesumažėjo, sveikatos specialistai baiminasi tik dėl to, kad iš pradžių bus galima skiepyti tik nuo gripo ir erkinio encefalito. Visų taip laukiamos vakcinos nuo COVID-19 kol kas vaistinėse nebus.

„Eurovaistinės“ vaistininkė Deimantė Vanagaitė sako, kad galimybė skiepyti padės farmacininkams tapti dar artimesniems savo klientams, leis juos geriau pažinti ir pelnyti dar didesnį pasitikėjimą. Be to vaistininkai, žinodami savo klientus, galės prisidėti prie platesnės vakcinacijos, priminti apie skiepų galimybę.

Farmacininkai neabejoja, kad klientams tai bus patogi paslauga, kuri leis sutaupyti laiko, lengviau planuoti skiepus ir jų nepraleisti. Vaistininkai tikisi, kad paslaugą išbandę klientai įvertins jos patogumą, galbūt kai kuriems tai bus proga įveikti skiepų baimę, kuri įprastai siejasi su gydymo įstaigos aplinka, o lankydamiesi pas vaistininką klientai galės jos išvengti.

Vaistininkai dalijasi, kad mokymų metu jie turėjo galimybę išgirsti patarimų iš profesorių, kurie savo žinias plėtė jau daug metų. Mokymus išklausę vaistininkai įgijo teorinių žinių, kurios padės paaiškinti skiepų naudą, pakomentuoti galimus nepageidaujamus poveikius. „Studijos tikrai padėjo pasiruošti skiepijimui vaistinėje. Žinoma, skiepijant pirmą klientą tikriausiai šiek tiek jaudinsimės, bet jaučiamės tam pasiruošę“, – sako vaistininkė Jovita Juodsnukytė.

„Eurovaistinė“ planuoja klientus skiepyti aštuoniose tinklo vaistinėse penkiuose didžiuosiuose miestuose. „Kai tik sulauksime leidimų atverti Geros savijautos klinikas, jos veiks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje, tam pasiruošę daugiau nei pusšimtis vaistininkų. Tai planas kovui, vėliau paslaugą planuojame plėsti didesnėje dalyje tinklo vaistinių“, – sako „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė.

Vaistinėse pacientus skiepyti galės išplėstinės praktikos vaistininkai, kurių kursai truko beveik 40 valandų, juose – tiek teorinės žinios, tiek praktiniai užsiėmimai.

Kitų šalių praktika rodo, kad pradėjus vakcinavimą vaistinėse, išauga pasiskiepijusių žmonių skaičiai. Skiepai vaistinėse jau galimi nemažoje dalyje valstybių – pacientai juos jau vertina Norvegijoje, Portugalijoje, Švedijoje, Didžiojoje Britanijoje ir kitose šalyse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS