A. Skorupskas apie koronaviruso atvejus Panevėžyje: liepsnojančių laužų neturime | KaunoDiena.lt

A. SKORUPSKAS APIE KORONAVIRUSO ATVEJUS PANEVĖŽYJE: LIEPSNOJANČIŲ LAUŽŲ NETURIME

Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas sako, kad Algimanto Bandzos socialinių paslaugų namuose bei Troškūnų palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje koronaviruso židiniai yra suvaldyti.

„Savaitgalį tikrai buvo naujienų, bet turėtume pasidžiaugti, kad rusenančius židinius pavyko suvaldyti ir naujų židinių mes neturime ir liepsnojančių laužų taip pat. Šiuo metu Panevėžio ligoninėje yra gydomi 4 pacientai su COVID-19. Jie visi priklauso rizikos grupėms, tai yra pagyvenę ir turi tam tikrų gretutinių susirgimų, bet jie nepriklauso sunkių ligonių kategorijai. Tai yra vidutinio sunkumo pacientai, kurie gauna gydymą ir turi šalutinių ligų“, – sakė jis.

A. Skorupskas taip pat informuoja, kad visų šešių Panevėžyje esančių Algimanto Bandzos socialinių paslaugų namų globotinių koronaviruso testų atsakymai yra neigiami. Anot jo, globotinių izoliacija tęsiama, nors iki šiol jiems jokie ligos simptomai neišryškėjo.

Anksčiau šiuose socialinių paslaugų namuose vienam darbuotojui buvo nustatytas koronavirusinės infekcijos atvejis.

„Testavimas atliktas tiek darbuotojams, tiek globotiniams. Atsakymai gauti visi neigimai. Tiek 6 globotiniams, tiek personalui po pirmojo testavimo gauti neigiami atsakymai. Kitas testavimas bus šią savaitę“, – teigė A. Skorupskas.

Troškūnų palaikomo gydymo ir slaugos ligoninėje koronaviruso židiniai yra suvaldyti

Panevėžio ligoninės direktorius taip pat teigia, kad Troškūnų slaugos ligoninėje vienam darbuotojui buvo gautas teigiamas koronaviruso testas.

„Troškūnų slaugos ligoninėje konstatuota, kad vienam darbuotojui buvo teigiamas atsakymas. Teigiamas atsakymas buvo rastas testuojant profilaktiškai slaugos ligoninės darbuotojus. Tai buvo besimptomė forma ir darbuotojas jaučiasi pakankamai gerai ir šiuo metu izoliuojasi. Troškūnuose yra 18 ligonių, jie taip pat yra testuoti ir atsakymai neigiami. Antrą testavimą ruošiamasi pradėti 28 dieną. Jie yra visi po vieną palatoje izoliuoti“, – sakė A. Skorupskas.

Rokiškyje nustatyti trys atvejai

Anot A. Skorupsko, Rokiškio savivaldybėje nustatyti trys atvejai. Pasak jo, Rokiškio sichiatrijos ligoninėje darbuotojų testai dėl koronaviruso taip pat neigiami.

„Rokiškyje nustatyti trys atvejai, bet jie tarp savęs nesusiję. Visi yra taip pat besimptominės formos ir kiti darbuotojai yra izoliacijoje. Nedaug tų darbuotojų yra izoliacijoje, nes nedaug tų kontaktų buvo. Rokiškio ligoninė baigė testuoti visus savo darbuotojus ir teigiamo atsakymo neturime, pacientų iš Rokiškio taip pat neturime. Per savaitgalį nebuvo nė vieno kreipimosi. Galime daryti atsargią priemonę, kad Rokiškio židinys yra suvaldytas. Darbuotojai, kurie turėjo kontaktą yra izoliacijoje ir jų yra nedaug. Rokiškio ligoninės darbas nesutriko ir jis tęsiamas. Papildomų personalo jiems nereikėjo. Darome atsargią prielaidą, kad Rokiškio židinys suvaldytas“, – sakė jis.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, koronavirusas Panevėžyje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija, Respublikinė Panevėžio ligoninė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS