Šri Lankoje patvirtintas užsikrėtimo naujo tipo koronavirusu atvejis | KaunoDiena.lt

ŠRI LANKOJE PATVIRTINTAS UŽSIKRĖTIMO NAUJO TIPO KORONAVIRUSU ATVEJIS

Pirmadienį Šri Lankoje užfiksuotas pirmasis užsikrėtimo naujo tipo koronavirusu 2019-nCoV atvejis. Tai pranešė „Reuters“, remdamasi šalies Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Sudathas Samaraweera.

„Maždaug 40 metų Kinijos pilietė atvyko į šalį sausio 19 d. kaip turistė. Pirmadienį buvo nustatyta, kad ji užsikrėtusi koronavirusu“, - sakė žurnalistams medikas, pridurdamas, jog tai pirmas toks atvejis šalyje.

Koronaviruso 2019-nCoV sukeltos pneumonijos protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Uhane – dideliame Kinijos prekybos ir pramonės centre, kuriame gyvena daugiau kaip 11 milijonų žmonių. Dabar Kinijoje patvirtintų susirgimo atvejų skaičius viršijo 2,8 tūkstančio, mažiausiai 82 žmonės jau mirė. Susirgimo naujo tipo pneumonija atvejų užfiksuota beveik visuose šalies regionuose, taip pat Pekine ir Šanchajuje.

Koronavirusas taip pat nustatytas Australijoje, Japonijoje, Jungtinėse Valstijose, Malaizijoje, Nepale, Pietų Korėjoje, Prancūzijoje, Singapūre, Tailande ir Vietname.

Pasaulio sveikatos organizacija pripažino pneumonijos protrūkį nepaprastąja situacija Kinijai, bet tarptautinės nepaprastosios padėties kol kas neskelbia.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

SOS

Pirma prekėm visus užvertė,dabar nuo viruso visus užvers

SUSIJUSIOS NAUJIENOS