Svajonės pildosi: pagalbinio apvaisinimo būdu šalyje gimė pusė tūkstančio naujagimių | KaunoDiena.lt

SVAJONĖS PILDOSI: PAGALBINIO APVAISINIMO BŪDU ŠALYJE GIMĖ PUSĖ TŪKSTANČIO NAUJAGIMIŲ

  • 2

Pagalbinio apvaisinimo būdu Lietuvoje per dvejus metus gimė 521 kūdikis, trečiadienį praneša Valstybinė ligonių kasa (VLK).

Nuo 2017 metų balandžio iki 2019 metų balandžio naujagimių susilaukė 398 moterys. Po vieną mažylį gimė 283 poroms, 107 poros susilaukė dvynukų, o aštuonios poros – trynukų.

„Džiugu, kad atsiradus tokiai galimybei, Lietuvoje ligonių kasų kompensuojamomis pagalbinio apvaisinimo paslaugomis pasinaudoja vis daugiau žmonių“, – pranešime cituojama Paslaugų ekspertizės ir kontrolės skyriaus vedėja Daiva Berūkštienė.

Skaičiuojama, kad daugiau nei 3,7 tūkst. nevaisingų žmonių buvo suteikta daugiau nei 11,5 tūkst. įvairių pagalbinio apvaisinimo paslaugų. Tarp šių žmonių – 1,9 tūkst. moterų ir beveik 1,8 tūkst. vyrų.

„Tai tokios paslaugos kaip akušerio ginekologo konsultacijos, pagalbinio apvaisinimo procedūros, kai kuriais atvejais netgi embriono preimplantacinė genetinė diagnostika ar brangieji genetiniai tyrimai. Visoms šioms paslaugoms finansuoti per dvejus metus prireikė daugiau nei 2 mln. eurų. Todėl labai džiaugiamės galėdami palengvinti nemenką finansinę naštą Lietuvos nevaisingoms poroms ir padėti susilaukti vaikų“, – sako D. Berūkštienė.

Kompensuojamas pagalbinio apvaisinimo paslaugas šeimoms, negalinčioms susilaukti vaikų, teikia ir valstybinės, ir privačios, tačiau tik reikiamas licencijas ir sutartį su ligonių kasomis turinčios Lietuvos gydymo įstaigos.

Poroms, norinčioms pasinaudoti pagalbinio apvaisinimo paslaugomis, pirmiausia reikėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Frau ist sehr krank

fRA IST ESHRKRANK NESDIRBOmAXIMMOJILGAI,ILGose, su apvaisiniOKAI iki, DAR PADIRBOSIEK TIEKK SENUOKUOSE, dar buvo darbu nor, ir dar kokiam nors urme, gariunufoze moki-vezi,panoramaojj o kur dar darbaiermitaze istikimybes kaip tokiios NEPAMENAM, O DIRTINIO APVAISINIMO NENEIGIAM BET NESUPRANTAM, KUR MISNISTERIJADELTUOS SNGLIOTUS IS VAIKUNAMU..?

o spermos donoras

pederastas is londono ......ar vietinis besismaukantis lyberastas ???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS