Švedijos vyriausiasis epidemiologas: nuo COVID-19 mirė per daug švedų | KaunoDiena.lt

ŠVEDIJOS VYRIAUSIASIS EPIDEMIOLOGAS: NUO COVID-19 MIRĖ PER DAUG ŠVEDŲ

  • 2

Švedijos vyriausiasis epidemiologas Andersas Tegnellis pirmą kartą kritiškai įvertino savo šalies kelią kovoje su koronavirusu. Jau nuo pat pradžių reikėjo imtis daugiau priemonių, sakė jis trečiadienį paskelbtame interviu Švedijos radijui.

„Manau, kad tikrai yra potencialo tobulėti dėl to, ką mes darėme, aišku. Ir būtų buvę gerai tiksliau žinoti, ką reikia uždaryti, kad būtų geriau suvaldytas infekcijos plitimas“, –kalbėjo epidemiologas, pridurdamas, kad per daug švedų mirė per anksti.

Jei į tą pačią ligą reikėtų reaguoti dabar, kai apie ją jau daug žinoma, teisingas kelias, jo nuomone, būtų tarp švediško ir to, ko ėmėsi likęs pasaulis. Tačiau kokios priemonės kitose šalyse buvo veiksmingiausios, esą sunku pasakyti, nes šios šalys daugelio priemonių ėmėsi vienu metu.

A. Tegnellis yra atsakingas už Švedijos strategiją kovoje su pandemija. Ši Skandinavijos šalis taikė daug mažiau ribojimų nei likusi Europa. Čia, pavyzdžiui, nebuvo uždarytos mokyklos, restoranai ar parduotuvės. Buvo leidžiami iki 50 žmonių susibūrimai. ES ir Europos laisvosios prekybos zonos piliečiai galėjo lankytis Švedijoje.

Daugiau kaip 10 mln. gyventojų turinčioje Švedijoje patvirtinta apie 39 tūkst. koronaviruso atvejų, beveik 4, 5 tūkst. gyventojų mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Faktas

Tokius epidemiologus kaip Andersas Tegnellis teisinga būtų uždaryti į kelėjimą iki gyvos galvos. Būten per jį mirė dauguma Švedijos aukų. Nes jie nesiėmė jokių priemonių, kad užkirsti kelią mirtims toje šalyje.

Tai ko

miegojo? Dabar šaukštai po pietų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS