Šveicarijoje omikron tapo dominuojančia koronaviruso atmaina | KaunoDiena.lt

ŠVEICARIJOJE OMIKRON TAPO DOMINUOJANČIA KORONAVIRUSO ATMAINA

Šveicarijoje omikron tapo dominuojančia koronaviruso atmaina. Ji nustatyta daugiau kaip 55 proc. mėginių.

Tai pirmadienį pranešė Federalinė sveikatos apsaugos valdyba.

Pasak žinybos atstovų, „per 7 dienas, gruodžio 17 d. duomenimis“, omikron atmaina buvo aptikta 55,7 proc. mėginių, o anksčiau dominavusi delta atmaina – 43,8 proc. Tyrimai buvo atliekami ir dėl beta, gama bei lambda atmainų.

Šveicarija nuo spalio vidurio išgyvena sergamumo protrūkį – jau penktąją pandemijos bangą. Gruodžio 24-26 d. d. šalyje Covid-19 buvo diagnozuotas 36 261 žmogui, o bendras užsikrėtimo atvejų skaičius jau pasiekė 1 263 365. Nuo pandemijos pradžios šalyje koronaviruso aukomis tapo 11 999 žmonės.

Dėl spartaus infekcijos plitimo Šveicarijos vyriausybė įvedė privalomą nuotolinį darbo režimą, o į restoranus, kino teatrus ir sporto sales, kur anksčiau buvo galima patekti su neigiamu PGR testu, dabar įleidžiami tik pasiskiepiję arba koronaviruso sukeliama liga persirgę žmonės, turintys tai patvirtinantį dokumentą. Nustatyti privačių susitikimų apribojimai: juose gali dalyvauti ne daugiau kaip 10 žmonių, jeigu bent vienas vyresnis kaip 16 metų amžiaus dalyvis yra nepasiskiepijęs ar nepersirgęs.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Šveicarijoje niekas apie tai nerašo, Lietuvoje viską žino kas kur darosi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS