Per šventes užplūdo vaistines: ieškojo maisto kūdikiams ir kontracepcijos priemonių | KaunoDiena.lt

PER ŠVENTES UŽPLŪDO VAISTINES: IEŠKOJO MAISTO KŪDIKIAMS IR KONTRACEPCIJOS PRIEMONIŲ

  • 0

Kaip ir kasmet per didžiąsias šventes vaistinėse nusidriekė eilės žmonių, kuriems vaistininkai padėjo sumažinti galvos skausmą, pagerinti virškinimą, atsikratyti apsinuodijimo. Šiais metais, kaip niekad daug buvo ieškančiųjų kūdikių maisto ir greitosios kontracepcijos.

Pasak sostinėje Ukmergės gatvėje esančios vaistinės vadovės Rasos Ščerbos, labiausiai buvo rūpinamasi, kad klientai kuo greičiau pasijustų geriau po persivalgymo ar norėdami išvengti galvos skausmo.

„Mūsų vaistinėje nusidriekė eilė žmonių, kuriems reikėjo patarimo, kaip pasijusti geriau. Daugelis parduotuvių nedirbo, tad gyventojai vaistinėje ieškojo kūdikiams skirto maisto. Tai nėra įprastas kiekis, kartais net negalėdavome padėti. Kiti klientai pasiskirstė po pusė – vieni ieškojo kaip išvengti galvos skausmo, kiti – pagerinti virškinimą“, - pasakoja „Eurovaistinės“ atstovė.

Populiariausių prekių vaistinėse penketukas:

– Aktyvintoji anglis;

– Vaistai nuo skausmo;

– Vaistai skrandžio veiklai pagerinti;

– Širdies lašai.

Pastebima, kad vaistinėje vis dažniau įsigyjamos kontracepcinės priemonės. Šiais metais prezervatyvai buvo perkami dar iki švenčių, tačiau vadinamosios „greitosios kontracepcijos“ įsigijimo bumas buvo antrąją Kalėdų dieną.

Vaistininkė sako, kad po švenčių prastai besijaučiančių žmonių sulaukiama ir penktadienį. Po didžiųjų švenčių sveikatos specialistė pataria bent dieną užsiimti protarpiniu badavimu ir leisti organizmui atsistatyti.

„Rekomenduoju išsivirti ryžių su razinomis ir arba gerti jų nuovirą, arba valgyti šį patiekalą susitrynus į košę. Razinose yra tinkamas kiekis kalio, tad nebus sutrikdyta širdies veikla, o ryžiai puikiai sutrauks toksinus. Jau po dienos savijauta bus geresnė“, – receptu dalinasi vaistininkė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS