Tarptautinę sveikatos dieną tikrinosi sveikatą: rezultatais patenkinti tik apie 10 proc. | KaunoDiena.lt

TARPTAUTINĘ SVEIKATOS DIENĄ TIKRINOSI SVEIKATĄ: REZULTATAIS PATENKINTI TIK APIE 10 PROC.

  • 1

Tarptautinę sveikatos dieną Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) užsimojo paminėti ištirdamas kauniečių sveikatą, praneša LNK.

Anot universiteto sporto centro docentės Astos Mockienės, bendruomenės sveikata tiriama kiekvienais metais.

„Jau keletą metų universitete siekiame supažindinti bendruomenę, akcentuoti tą sveikatos dieną, atkreipti dėmesį į savo sveikatą ir parodyti mūsų bendruomenės sveikumo lygį. Mes kiekvienais metais darom bendruomenės narių sveikumo komponentų analizę, t. y. darom tyrimus, testus, kurie tiesiogiai koreliuoja su sveikata“, – A. Mockienė.

Didžioji dalis pasitikrinusių sveikatą liko nemaloniai nustebinti.

„Galėčiau pasakyti, kad rezultatai tenkino tik 10 proc. atėjusių. Pasitikrinusių buvo apie 50 žmonių per tas keletą valandų, tai tik 10 proc. žmonių rezultatus galima užskaityti kaip gerus. Likusiųjų rezultatai prasti, dažniausiai antsvoris, viceralinis nutukimas – pilvinis nutukimas“, – teigė docentė.

Viceraliniai riebalai kaupiasi pilvo srityje ir dažniausiai atsiranda dirbantiems sėdimą darbą. 

„Labai motyvuoja visokie tokie tyrimai, kai gauni išrašą ir pamatai, kad tau reikia 10–20 kg. riebaliukų numest, o jeigu nenumesi, tai turėsi ir infarktus, ir insultus, ir metabolinį sindromą, ir cholesterolio padidintą kiekį“, – sakė A. Mockienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Sveikatą nutarę pasitikrinti universiteto bendruomenės nariai tą darė iš smalsumo ir vedini noro sužinoti, ką galėtų pagerinti savo gyvensenoje.

„Nusprendžiau pasitikrinti, pasižiūrėti, kur reikia pasitempti, ką daryti, kiek sportuoti, nes darbas yra sėdimas, prie kompiuterio, tai turi kūnui neigiamą poveikį“, – teigė vienas iš dalyvių.

Deginti riebalus galima ir tiesiog sėdint ant sofos, mat įvairūs organizmo procesai, reikalaujantys energijos, vyksta nuolatos, tačiau raumenų taip neužsiauginsime.

„Esmė ta, kad fizinis aktyvumas padeda greičiau numesti svorio ir, aišku, lavinti savo kūną, raumenukus, nes ant sofos gulint raumenų tikrai netreniruosim, o riebaliuką įmanoma numest – reikia žiūrėti mitybą“, – aiškino vyras.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pensininkas

Pernai Laisvės Alėjoje berods Dramos teatre pilvo aortas tikrino. Registravomės. Buvo eilės, daug žmonių pasitikrino. Pilvo aortų defektai nėra paplitę, tai daug ligonių nerado. Eilėje stovėdamas, daugiausia apie ligas sužinai. Gera buvo akcija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS