Tausokite saulės akinius: jų prireiks ne tik vasarą | KaunoDiena.lt

TAUSOKITE SAULĖS AKINIUS: JŲ PRIREIKS NE TIK VASARĄ

  • 4

Sulūžo akiniai nuo saulės? Karštą dieną palikote juos automobilyje ir radote išsikraipiusiais rėmeliais bei sueižėjusiais stiklais? Manote, kad jau baigiasi vasara ir nebeverta pirkti naujų? Neapsigaukite: akinių nuo saulės reikia ne tik vasarą, bet ištisus metus. Ne tik keliaujant po šiltus kraštus, bet ir Lietuvoje.

Optikos salonų tinklo „Fielmann“ specialistai įspėja, kad akys – vienas jautriausių organų, kurias būtina apsaugoti nuo kenksmingų UV spindulių. Saulės akiniai – didžiausi jos sargai, tačiau šios funkcijos jie gali neatlikti, jei juos išsirinksite netinkamai. Kaip nepasiklysti pasirinkimų jūroje?

Pirkdami internetu rizikuojate įsigyti katę maiše

Apsipirkimas internetu, o ypač per išpardavimus ar patrauklias akcijas, dažną suvilioja įsigyti akinius nepasimatavus. Tačiau pasimovę „ant šio kabliuko“, rizikuojate įsigyti katę maiše. Akiniai gali būti nepatogūs, deramai „nesėdės“ ant nosies, smuks, spaus ar nepriglus prie veido. Ar jūsų svajonių akiniai atitinka šiuos būtinus kriterijus ir pateisins jūsų lūkesčius, galima sužinoti tik optikos salonuose, pasitarus su specialistu.

Visų antra, įsigijus internetu savo svajonių akinius, rizikuojate likti be jų garantinio ar priežiūros aptarnavimo, t.y. sulūžus vienai ar kita detalei, interneto pardavėjas neteikia jokios galimybės užsakyti reikiamą detalę iš gamintojo ir suremontuoti. Tuo tarpu įsigijus akinius optikos salone, galime būti ramūs, jog nutikus vienokiai ar kitokiai nelaimei su mylimais akiniais, jie dažnais atvejais gali būti suremontuoti.

Trečia priežastis, kodėl verta pirkti akinius optikose, galimybė įsitikinti, ar kokybiškai pro juos matote, ar neerzina akinių lęšių spalva, o galbūt turite specifinių regos poreikių, pvz., itin jautrias akis, kuriuos išsakius, optikos specialistai mielai parekomenduos tinkamiausią sprendimą.

„Jei rega itin jautri ryškiai aplinkos šviesai, vertėtų rinktis akinius su papildomomis apsauginėmis lęšių dangomis. Gali būti atspindžius šalinanti danga, kuri yra lęšio vidinėje pusėje. Poliarizacinė danga matomą vaizdą padaro ryškesnį, kontrastingesnį, dėl to akys neįsitempia ir mažiau pavargsta, o veidrodinė sumažina intensyvios šviesos patekimą į akis. Užsukę į saloną, tikrai rasite patinkančius akinius su vienokiais ar kitokiais lęšiais, nes mums rūpi kiekvienas klientas“, – šypteli „Fielmann“ optikas-instruktorius Kęstutis Imbrasas.

Akinių kaip batelių ar rankinių reikia turėti keletą

Saulės akinių mados, kaip batelių ar rankinių, keičiasi kasmet ir norisi jomis sekti – turėti ne vienerius madingus akinius. Juk akiniai – tai ir stiliaus, įvaizdžio dalis.

Įsivaizduokite: nusiperkate vieną aulinių porą, kurią avite visomis gyvenimo situacijoms – einate į darbą, keliaujate į paplūdimį, dirbate sode ar darže bei aunatės eidami į svečius. Noromis nenoromis iškyla ganėtinai apgailėtinas vaizdinys, retai atspindintis tikrovę – realybėje dažnas turi kelias poras batų, reikalingų skirtingoms progoms.

Pasirodo, vieni saulės akiniai, kaip ir batai, visoms situacijoms netinka. Gali kilti klausimas – kodėl ne? Viskas atsiremia į maksimalios akių apsaugos ir matymo kokybės poreikį, netgi būtinybę. Šiltuoju metų sezonu UV spinduliuotė tampa labai intensyvi ir pavojinga akims. Joms galima pakenkti ne tik tiesiogiai žiūrint į saulę be apsauginių akinių, bet ir ilgai leidžiant laiką prie vandens telkinių ar vaikščiojant smėlio paplūdimiu.

Jei norite apsaugoti savo regą, išsirinkite funkcionalius, jūsų veikloms pritaikytus akinius. Vis tik dažniausiai žmonės intuityviai ima matuotis stilingus, naujausias mados tendencijas atitinkančius akinius, o apie pramogas ir joms reikalingus akinius tiesiog pamiršta.

Laimei, optikos salonų tinklo „Fielmann“ specialistai puikiai žino, kaip suderinti estetiką ir kokybę, tad neabejokite – nusižiūrėtų stilingų akinių atsisakyti nereikės. Jie atsakingai pasirūpins kiekvieno poreikiais ir parinks tinkamus akinius, o jūs tiesiog galėsite užsiimti savo mėgstama arba įprasta veikla.

Kodėl ir kokiose situacijose reikia skirtingų saulės akinių?

Tai, kad kiekvienai gyvenimo situacijai reikia skirtingų akinių nuo saulės, nėra visiška tiesa. Tačiau galima išskirti kelias veiklos sritis, kurioms bus naudojami akiniai – nuo to priklauso ir modelių, ir akinių lęšių pasirinkimas.

Pirmoji – sportas. Aktyvaus laisvalaikio ir sporto entuziastams siūlomos specializuotos akinių nuo saulės kolekcijos, kuriose yra kiekvienai sporto rūšiai pritaikyti modeliai. Jų rėmeliai dažniausiai būna lenkti, priglundantys prie veido ir gaminami iš patentuotos medžiagos, kuri neleidžia akiniams nuslysti net ir labai intensyviai sportuojant. Ypatingi ne tik šių akinių rėmeliai, bet ir lęšiai: jie užtikrina vaizdo aštrumą ir kontrastą, o drėgmę ir nešvarumus atstumianti hidrofobinė danga leidžia raiškiai matyti net ir sudėtingomis aplinkos sąlygomis.

Jei keliaujate poilsiauti prie vandens telkinių, reikėtų pasirūpinti akiniais nuo saulės su kokybiškai pagamintais lęšiais, kurie blokuotų 90–100 proc. ultravioletinių spindulių. Šį poreikį nulemia faktas, kad smėlis papildomai atspindi ir padidina UV dozę apie 10 proc., o vanduo – apie 20 proc. Laisvalaikiui mieste ar kitoje neutralesnėje vietoje tinka kur kas įvairesni saulės akiniai, tačiau svarbu, kad jie turėtų specialų UV filtrą.

Šiuo atveju vėlgi labai svarbu pasitarti su optikos specialistais – kitu atveju galima prašauti pro šalį. Nesidrovėkite užduoti visų jums rūpimų klausimų. Jie puikiai supranta, kad ši sritis jums – mažiau pažįstama, tad yra suinteresuoti padėti ir išsirinkti geriausią variantą.

Vairuotojams – ypatingos technologijos

Su dideliais iššūkiais vasarą susiduria ne tik vairuotojai, ypač tie, kuriems reikalingi ir korekciniai akiniai. Laimei, nuolat tobulėjančios technologijos leido sukurti naujos kartos fotochrominius lęšius, kurie patamsėja arba pašviesėja dėl kintančio aplinkos apšvietimo.

„Akiniai su fotochrominiais lęšiais – pats universaliausias ir patogiausias variantas žmonėms, kuriems reikalinga maksimali matymo kokybė ir apsauga nuo saulės. Su jais vaizdas tampa ryškus, kontrastingas, akys mažiau pavargsta. Be to, jų nereikia keisti išėjus ar įėjus į patalpą, tad jie mažiau dėvisi ir tarnauja ilgiau“, – privalumus vardija „Fielmann“ optikos specialistas Daivaras Jurgutis.

Tiesa, tokie akiniai, daugelio vadinami „chameleonais“, neretai yra vertinami prieštaringai ir laikomi atgyvena, kurią renkasi vyresnio amžiaus žmonės. Dabartiniai fotochrominiai lęšiai triskart greičiau reaguoja į šviesą ir keičia spalvą nei senesni produktai, o didelė madinga spalvų gama juos populiarina tarp jaunimo. Tai – ne tik ypatingai patogus ir kokybiškas, bet ir stilingas pasirinkimas.

Tinkamai prižiūrimi akiniai tarnaus ne vienerius metus

Kokybiški saulės akiniai – puiki investicija. Tinkamai prižiūrimi jie tarnaus ne vienerius metus.  Žiemą apsaugoti akis nuo saulės vėlgi yra būtina. Tyrimai parodė, kad sniegas papildomai atspindi ir padidina UV dozę net 80 procentų! Perkant kokybiškus akinius, galima ir sutaupyti – jie bus ilgaamžiai ir naudojami skirtingais sezonais.

Saulės akinius būtinai nešiokite dėkle – jie mažiau susibraižys, sumažės lūžių tikimybė. Be to, kartas nuo karto juos reikia „palepinti“ SPA procedūromis. Jūsų akiniais bus puikiai pasirūpinta bet kurioje „Fielmann“ optikoje ir tai jums nieko nekainuos.

„Akiniai mėgsta būti maudomi, tad kruopščiai juos išplausime ultragarso vonelėje – ultragarso sukeliamų vibracijų vanduo su valikliu išplauna net giliai tarp akinių rėmelio ir lęšių esančius nešvarumus. Jei matysime poreikį, sutvarkysime deformuotus rėmelius, priveršime varžtelius, įdėsime naujas noseles. Jūsų akiniai bus vėl pasiruošę naujam sezonui“, – sako „Fielmann“ optikos specialistas K. Imbrasas.

GALERIJA

  • Tausokite saulės akinius: jų prireiks ne tik vasarą
  • Tausokite saulės akinius: jų prireiks ne tik vasarą
  • Tausokite saulės akinius: jų prireiks ne tik vasarą
  • Tausokite saulės akinius: jų prireiks ne tik vasarą
  • Tausokite saulės akinius: jų prireiks ne tik vasarą
  • Tausokite saulės akinius: jų prireiks ne tik vasarą
  • Tausokite saulės akinius: jų prireiks ne tik vasarą
  • Tausokite saulės akinius: jų prireiks ne tik vasarą
  • Tausokite saulės akinius: jų prireiks ne tik vasarą
„Fielmann“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

optikos suizulejo jiems nereikia elktros nei kuro daryt akinius.paparasciausi akiniai 120e kainuoja.tai baisu

Žilvinas Ručys

visi akiniai neigiamai veikia regą . Saulės yra padaryti su paklaida , tam kad gadintumėte akis ir kad vėliau reiktu matymo akinių . Sėkmės ankant . Geriau akių pratimus darykite

Pirmam

iškart matosi kad jobas dalba..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS