Epidemiologė: spalį registruota 11 tūkst. atvejų, rugsėjį skaičius nesiekė 2 tūkst. | KaunoDiena.lt

EPIDEMIOLOGĖ: SPALĮ REGISTRUOTA 11 TŪKST. ATVEJŲ, RUGSĖJĮ SKAIČIUS NESIEKĖ 2 TŪKST.

Pateikdama susirgimų COVID-19 spalio mėnesio statistiką, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro epidemiologė Daiva Razmuvienė praneša, kad spalį koronavirusu užsikrėtė penkis kartus daugiau žmonių nei rugsėjį.

„Spalio mėnesį registruota beveik 11 tūkst. infekcijos atvejų, kai rugsėjo mėnesį nebuvo užregistruota netgi 2 tūkst. susirgimo atvejų. Jei pažvelgsime į ankstesnius mėnesius, vasaros laikotarpiu arba į pirmą pandemijos bangą, tikrai tokių rekordinių skaičių nebuvo registruota“, – kalbėjo ji.

D. Razmuvienė taip pat teigė, kad po kontakto su sergančiais asmenimis per spalio mėnesį užsikrėtė 70 proc. visų sergančiųjų COVID-19.

„Šiuo metu 2 proc. atvejų yra įvežtiniai. (...) Užsikrėtusių po kontakto su sergančiais asmenimis yra registruojama apie 70 proc. Šie skaičiai rodo, kad asmenys ne visada laikosi teisingos ne tik izoliavimosi, bet ir izoliavimosi vietos palikimo (taisyklių – ELTA). (...) 28 proc. (susirgusių COVDI-19 – ELTA) yra nenustatyta užsikrėtimų grandinė, liko neaiškus užsikrėtimo šaltinis“, – sakė ji.

Anot epidemiologės, mirčių nuo koronaviruso skaičius spalio mėnesį buvo kone keturis kartus didesnis.

„Kalbant apie amžių, beveik 90 proc. sergančiųjų buvo žmonės iki 65 metų amžiaus, o vaikų iki 10 metų per spalio mėnesį sirgo 137 – tai sudaro tik 1,5 proc. Mirusieji spalio mėnesį registruoti 69, jų vidutinis amžius yra 85 metai. Tuo tarpu rugsėjo mėnesį mirė 18 asmenų, vidutinis amžius taip pat buvo gerokai vyresnis. (...) Daugėja ir mirčių, ir sunkių susirgimų atvejų“, – sakė D. Razmuvienė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Po

Pas mus viskas perdėta ir tik melas

Ko

Latvijoi protinga valdžia o šia kaškos plikis šaiposi

Lietuviai žemo lygio

Lietuviai žemo lygio..... NESISAUGO ir kitus užkrėtinėja, platina virusą, REIKIA įvesti dideles baudas , kitaip NESUTVARKYS viruso platintojų. Kodėl Latviai 5 kartus sergančių mažiau, AUKŠTESNĖ kultūra... išsilavinimas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS