Trumpinama besimptome COVID-19 forma sergančių žmonių izoliacija | KaunoDiena.lt

TRUMPINAMA BESIMPTOME COVID-19 FORMA SERGANČIŲ ŽMONIŲ IZOLIACIJA

  • 5

Nuo pirmadienio trimis dienomis trumpinama besimptome COVID-19 liga sergančių žmonių izoliacija, penktadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Besimptome ligos forma susirgusiems žmonėms izoliacija galės būti nutraukta ne po 10, kaip yra šiuo metu, o po septynių dienų nuo mėginio paėmimo dienos.

SAM primena, kad COVID-19 liga gali pasireikšti besimptome, lengva, vidutine, sunkia ir kritiškai sunkia ligos forma.

Besimptome COVID-19 forma laikoma, kai nėra jokių COVID-19 infekcijos simptomų – karščiavimo, kosulio, gerklės skausmo, bendro silpnumo, galvos skausmo, raumenų skausmo, pykinimo, vėmimo, viduriavimo, uoslės ir skonio praradimo.

SAM informacija.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys anksčiau žadėjo iki kitos savaitės pradžios paskelbti naujus algoritmus dėl pakeistų izoliavimosi, respiratorių dėvėjimo ir kitų tvarkų, reaguojant į omikron atmainos plitimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

na

na suskiepijo dabar pripaišinės besimptomes...artistai...ar ilgai mes dar kęsime tu ponų tyčiojamasi iš žmonių...čia jau ne ligos, o grynai pasityčiojimas...nesloguoji, nekosėji be temperatūros ir tu sergi...tai jau visa Lietuva dabar nuo tokių tyrimų sirgs...testai rodys...juk jie nepatikrinti...o buhalteriui neužėmė ligoninės lovų rado kitą išeiti besimptomę paskelbti...prakeiksim ta Dulskį melskimės už jo ....daugiau jau nieko nebelieka...nes žmonių niekas negirdi...jie kaip Lansbergis sakė sausio 13 d. fašistai...įdomu kam jis taikė...aš galvoju kitaip...

Nesupratau

jei zmogelis neturi temperaturos,nesloguoja, nekosti reiskia jis serga besimptome forma. Iseina taip kad visi serga korona?

4

Izoliuoti reikia tik tuos kurie turi temperatūra, o jeigu neturi, reiškia žmogus pilnai sveikas, izoliuokit kurie užsikrečia, jie nesveiki, jeigu sugeba susirgti COVID
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS