Turistinės kelionės į dalį Balkanų tampa rizikingomis | KaunoDiena.lt

TURISTINĖS KELIONĖS Į DALĮ BALKANŲ TAMPA RIZIKINGOMIS

Daugumai Balkanų valstybių pastarosiomis savaitėmis fiksuojant naujų susirgimų COVID-19 augimą, turistinės kelionės į didžiąją dalį šio regiono šalių tampa rizikingomis sveikatai arba keliančiomis papildomų nepatogumų grįžus į Lietuvą.

Lietuvos sveikatos apsaugos ministerija, atnaujinusi labiausiai koronaviruso infekcijos paveiktų šalių sąrašą, į jį įtraukė dar dvi Balkanų valstybes – Juodkalniją ir Serbiją. Atnaujintas sąrašas įsigalios 6-ąją.

Šiame sąraše jau buvo ir jame išlieka Šiaurės Makedonija, Albanija, Bosnija ir Hercogovina.

Paveiktomis laikomos tos šalys, kuriose sergamumo koronavirusine infekcija rodiklis per paskutiniąsias 14 dienų yra didesnis nei 25 atvejai 100 tūkst. gyventojų.

Visiškai arti šios ribos yra atsidūrusios Bulgarija ir Rumunija.

Kroatija prie šios ribos sparčiai artėja – šis jos indeksas nuo šios savaitės pradžios išaugo beveik dukart ir liepos 5-ąją užfiksuotas ties 20,3 punkto. Jei naujų COVID-19 atvejų Kroatijoje kitą savaitę daugės panašia kaip šios savaitės sparta, ši valstybė po savaitės gali patekti į paveiktų sąrašą.

Padėtis dėl COVID-19 užkrato plitimo ir bendro susirgimų skaičiaus Balkanuose geriausia Graikijoje bei Slovėnijoje.

Lietuvos piliečiams leidžiama grįžti ar atvykti iš bet kurios šalies. Tačiau atvykusiems iš valstybių, įrašytų į paveiktųjų sąrašą, yra privaloma 14 dienų izoliacija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

>Fh . Ne , buitinių idiotų kaip "Fh" opera - genocYdas :)))

Fh

Dabar muilo opera 2?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS