Tymų banga Klaipėdoje pamažu slūgsta | KaunoDiena.lt

TYMŲ BANGA KLAIPĖDOJE PAMAŽU SLŪGSTA

Nuo vasario uostamiestyje siautėję tymai pamažu traukiasi. Per daugiau nei tris mėnesius Klaipėdos apskrityje buvo užregistruota kelios dešimtys susirgimų. Dauguma užsikrėtusiųjų – vaikai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus patarėjos Rimos Šimkuvienės teigimu, nuo šių metų sausio pradžios iki gegužės 13 d. Lietuvoje užregistruoti 622 patvirtinti tymų atvejai.

Iš jų 25 užfiksuoti Klaipėdos apskrityje. Daugiau nei pusė sirgusiųjų buvo 2–3 metų vaikai.

Tymais užsikrėtė ir 12 suaugusių asmenų. Jų amžius siekė nuo 29 iki 56 metų.

Klaipėdiečiai daugiausia sirgo kovą ir balandį.

Gegužę jau fiksuojamas sumažėjęs susirgusiųjų tymais skaičius. Įpusėjus mėnesiui, užregistruotas tik vienas tymų atvejis.

Anot R.Šimkuvienės, šiuo metu nuo tymų, raudonukės ir epideminio parotito (MMR) nemokamai skiepijami vaikai pagal Lietuvos Respublikos vaikų profilaktinių skiepijimų kalendorių. Nemokamai skiepijami ir sąlytį su tymais sergančiu asmeniu turėję žmonės.

Suaugusieji, kurie neskiepyti, nesirgę tymais ar nežino, ar turi imunitetą tymams, savo iniciatyva skiepijosi mokama vakcina.

Per keturis šių metų mėnesius Klaipėdos apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigose vaikams ir suaugusiesiems įskiepytos 2 747 vakcinos nuo MMR dozės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kam

dedat tokias liudnas foto? visai jau!!!!

siaubas

kaip tik pamatau straipsni apie skiepus, zinau , bus nuotrauka su verkianciu kudikiu ir didele adata. nesuprantu, kiek galima, kas cia koki malonuma turi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS