Tyrimas: koronavirusas paveikia ne tik plaučius | KaunoDiena.lt

TYRIMAS: KORONAVIRUSAS PAVEIKIA NE TIK PLAUČIUS

Naujasis koronavirusas, anot Vokietijos medikų, paveikia ne tik plaučius, bet ir kitus organus – inkstus, širdį, smegenis. Tai rodo jų analizė, paskelbta specializuotame žurnale „New England Journal of Medicine". Hamburgo universitetinės klinikos mokslininkai rėmėsi 27 nuo Covid-19 mirusių pacientų skrodimo rezultatais.

Šis sukėlėjas yra „daugiaorganis virusas“, teigė tyrimo vadovas Tobias Huberis. Virusas paveikia daug organų, ir tai galimai paaiškina kartais platų infekcijos simptomų spektrą. Didžiausia viruso koncentracija yra kvėpavimo takų ląstelėse. Toliau eina inkstai, širdis, kepenys, smegenys ir kraujas.

Mokslininkų dėmesį ypač patraukė tai, kad koronavirusas smarkiai paveikia inkstus. Ši aplinkybė greičiausiai paaiškina, kodėl infekcija neretai sukelia ūminį inkstų nepakankamumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

taip,tie zmogaus pavidalo "nuotrupos" chainys!! "kuiciasi "--ne toje vietoje,kur reiktu;jiems ir savi "trupinukai" nevertinami,,nes dauginasi lyg triushiai,,,matyt zmogus jiems tik tyrimu objektas… ...apterse ZEME brudai.

jis gali mutuot

yodel ji bus suku sustabdyt,kinai gera bruda isrado zmoniu zudymams ir be atsakomybed pries Zmonija.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS