Tyrimas: populiarus vaistas gali sumažinti COVID-19 ligos komplikacijas | KaunoDiena.lt

TYRIMAS: POPULIARUS VAISTAS GALI SUMAŽINTI COVID-19 LIGOS KOMPLIKACIJAS

  • 8

Ligoninėse nuo COVID-19 gydomi pacientai, kurie kasdien vartojo aspiriną, mažiau rizikuoja patirti ligos komplikacijų, atsidurti intensyvios terapijos skyriuje ir mirti. 

Tai parodė Merilando universiteto medicinos mokyklos mokslininkų atliktas tyrimas. 

Žurnale „Anesthesia and Analgesia“ paskelbtose tyrimo išvadose rašoma, kad koronavirusu sergantys asmenys, kuriems kasdien nuo kraujagyslių ligų buvo duodama nedidelė aspirino dozė, mažiau rizikavo atsidurti intensyviosios terapijos skyriuje, būti prijungti prie mechaninio plaučių ventiliatoriaus.

Kaip skelbia portalas scitechdaily.com, žmonės, vartoję aspiriną, turi daugiau galimybių išgyventi infekciją.

Mokslininkai teigia, kad yra „atsargus optimizmas“, kad šis nebrangus ir lengvai prieinamas vaistas gali padėti išvengti COVID-19 komplikacijų. Tiesa, šį mokslininkų tyrimą reikėtų patvirtinti atsitiktiniu klinikiniu tyrimu.

Maždaug ketvirtadalis iš 412 sergančių asmenų pacientų (mokslininkai analizavo jų duomenis) kiekvieną dieną gaudavo nedidelę – apie 81 miligramą – dozę aspirino. Asmenų amžiaus vidurkis – 55 metai. 

Paaiškėjo, kad aspirinas gali  44 proc. sumažinti tikimybę, kad asmeniui prireiks dirbtinio plaučių ventiliavimo ir 43 proc. sumažina riziką atsidurti intensyviosios terapijos skyriuje. Mokslininkai pastebėjo, kad aspirino vartojimas susijęs su 47 proc. mažesne rizika mirti nuo COVID-19.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Aspirinas sues skrandį?

Cia koks proto bokstas patarimus meto? Visą gyvenimą nesuede , nesues ir dabar . Dieve , is kur imasi sitie ,,patarejai,,

Ne

Tikrai ne, neskleiskit fake news.

virusas

Komplikacijų nesumažins,bet skrandį suės ) KAS per pasakos?Klaidina .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS