ULAC vadovas: šeši iš septynių koronaviruso atvejų gali likti nepastebėti | KaunoDiena.lt

ULAC VADOVAS: ŠEŠI IŠ SEPTYNIŲ KORONAVIRUSO ATVEJŲ GALI LIKTI NEPASTEBĖTI

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) direktorius prof. dr. Saulius Čaplinskas neslepia, kad dėl nedidelio kiekio Lietuvoje atliekamų koronaviruso tyrimų 6 iš 7 susirgimo atvejų gali likti nepastebėti.

„Nereikėtų būti per daug optimistu, nes mes tiriame tik tuos asmenis, kurie aktyviai patys ateina į gydymo įstaigas, ir tai dažnai tenka ilgai laukti tyrimo rezultatų“, – trečiadienį LRT radijo laidoje „Ryto garsai“ sakė S. Čaplinskas.

Profesorius pažymėjo, kad apie 79 proc. infekuotųjų koronavirusu nejaučia jokių simptomų.

„6 iš 7 COVID-19 ligos atvejų gali likti nepastebėti, jeigu aktyvus testavimas tik tiems žmonėms, kurie patys kreipiasi ir kuriems ateina eilė išsitirti. Visgi yra daug besimptomių ligos formų. (...) Maždaug 79 proc. atvejų naujus užsikrėtimo atvejus lemia tie žmonės, kurie yra besimptomiai arba turi lengvas simptomines formas“, – sakė ULAC vadovas.

„Jeigu tiriame tik tuos, kurie atitinka apibrėžtus kriterijus, o ten pagrindas yra simptominių atvejų, turbūt niekas neabejotų, kad bus daug tokių, kurie, patys nežinodami, nešioja virusą“, – pridūrė S. Čaplinskas.

GALERIJA

  • Saulius Čaplinskas
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Nijolė

Sekate pasakas ponas Čaplinskai,ateina žmonės ir pasidaro tyrimus...Jau trečia diena Klaipėdoje negalime užregistruoti tyrimui vyro ,kuriam pakilusi temperatūra ir dusina.Karštos linijos darbuotojos neturi duomenų ,kada bus atliekami testai.Tai ko laukiam ,dar didesnio protrūkio ?

JUSTINA

O kur sankeris.

akivaizdu

Profesorius patvirtino, kad virusas tai kaip ir eilinis gripas. Vieni perserga be jokių pasekmių, o tie kurie passiskiepyjo ir sugadino savo imunine sistemą gali sirgti sukiau. O tie kurie turi mirtinu ligu ir ne vieną, tiems pasekmės gali būti liūdnos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS