V. Kasiulevičius: tikslingiausia – bent šešioms savaitėms pereiti tik į nuotolinį mokymą | KaunoDiena.lt

V. KASIULEVIČIUS: TIKSLINGIAUSIA – BENT ŠEŠIOMS SAVAITĖMS PEREITI TIK Į NUOTOLINĮ MOKYMĄ

  • 7

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pirmadienio duomenimis, COVID-19 serga beveik 3,7 tūkst. moksleivių ir ugdymo įstaigų darbuotojų. Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius siūlo priemonę, kaip kovoti su koronaviruso plitimu ugdymo įstaigose. Pasak jo, reikia bent šešioms savaitėms pereiti į nuotolinį mokymą.

„Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas sako, kad padėtis ugdymo institucijose sparčiai blogėja. Beveik 2 tūkstančiai mokytojų ir kitų ugdymo įstaigų darbuotojų jau susirgo COVID-19“, – apie situaciją ugdymo įstaigose rašė profesorius.

V. Kasiulevičiaus teigimu, tikslingiausia priemonė kovoje su COVID-19 ugdymo įstaigose – nuotolinio ugdymo organizavimas. „Kadangi mūsų šalis neturi resursų kartą per savaitę testuoti visų mokinių ir mokytojų, tikslingiausia būtų bent šešioms savaitėms pereiti tik į nuotolinį mokymą, kol situacija stabilizuosis. Todėl tiek nueinanti valdžia, tiek naujoji Vyriausybė turėtų atsižvelgti į mokytojų raginimus“, – siūlymus aprašė profesorius.

Primename, kad Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga kreipėsi į paskirtąją premjerę Ingridą Šimonytę prašydami „iš naujo vertinti situaciją dėl tolimesnio švietimo įstaigų darbo ir svarstyti galimybę dirbti tik nuotoliniu būdu“.

Freepik.com nuotr.

Profesinės sąjungos kreipimesi sakoma, kad virusui sparčiai plintant „situacija tampa ypač nepalanki ikimokyklinio, priešmokyklinio bei pradinio ugdymo įstaigose, nes būtent jos dirba kontaktiniu būdu“. Vyresnieji mokiniai nuo lapkričio pradžios yra perėję prie nuotolinio arba mišraus mokymosi.

„Remiantis lapkričio 4 dienos Vyriausybės nutarimu lopšeliai-darželiai ir pradinės mokyklos dirba kontaktiniu būdu. Tačiau praėjus daugiau nei trims savaitėms, situacija katastrofiškai prastėja: švietimo įstaigose užsikrėtimų skaičius sparčiai didėja, serga ir mokiniai, ir mokytojai. Todėl kyla klausimas, ar verta rizikuoti mokinių, mokytojų sveikata ir tęsti darbą gyvai?“ – sako Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas A. Navickas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Tik už nuotolinį mokymą!

\\\\\.../////

Pagal tavo protą "propiesoriau" tu parytas per atstumą,(laišku arba telefonu) ir 'propiesoriaus'vardą gavai nuotoliniu būdu,už tat Lietuvai ir yra taip blogai.Kas jį užčiaups tą panikierių.Kiek ir kas tau moka už tuos pezalus,'profesoriau'.

eee

Kas čia šitas toks yra per b by, kokio reikalo jis čia loja? nx buvo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS