Vasarą prasidėjęs paauglių vakcinavimas nuo COVID-19 vyksta lėčiausiai iš visų amžiaus grupių | KaunoDiena.lt

VASARĄ PRASIDĖJĘS PAAUGLIŲ VAKCINAVIMAS NUO COVID-19 VYKSTA LĖČIAUSIAI IŠ VISŲ AMŽIAUS GRUPIŲ

  • 7

Vasarą prasidėjęs paauglių vakcinavimas vyksta lėčiausiai iš visų amžiaus grupių. Tėvai baiminasi skiepyti atžalas, nors vaistų gamintojai tikina, kad vakcina vaikams saugi ir labai efektyvi, informuoja LNK.

Dviejų vaikų mama Anna sako perskaičiusi begales lietuviškų ir užsienio straipsnių apie vaikų vakcinavimą nuo COVID-19. Sunkiau buvo apsispręsti ne dėl skiepo, o dėl konkrečios vakcinos. „Kai turi vaikų, vis tiek jie yra brangiausi, ir tikrai nebuvo mano svajonė daug, daug kartų savo vaiką skiepyti papildomai“, – kalbėjo mama.

Penkiolikmetis sūnus – jau paskiepytas, dvylikametę dukrą Anna į vakcinavimo centre palydėjo penktadienį.

„Šiek tiek laiko pasvarsčiusi, aš nusprendžiau, kad geriau jausiuosi kaip mama, kai aš padarysiu viską, kad apsaugočiau savo vaikus nuo sunkios ligos eigos“, – teigė moteris.

Nuo liepos, kai pradėti vakcinuoti dvylikos metų ir vyresni vaikai, paskiepyta trečdalis mažesnių, vyresnių – šiek tiek daugiau. Fiksuota aštuoniolika pranešimų apie nepageidaujamas reakcijas, keturi iš jų sunkūs. Visi jie – po „Pfizer-BioNTech“ vakcinos.

Šiek tiek laiko pasvarsčiusi, aš nusprendžiau, kad geriau jausiuosi kaip mama, kai aš padarysiu viską, kad apsaugočiau savo vaikus nuo sunkios ligos eigos.

„Sunkūs nepageidaujami poveikiai nustatyti paaugliams buvo du miokardito kartu su periokarditu arba tik miokardito atvejai. Vienas apendicitas ir viena sunki alerginė reakcija. Kiek apendicito faktas yra susijęs būten su vakcinacija, vėlgi, labai neaišku“, – teigė VVKT farmakologinio budrumo apsinuodijimų informacijos skyriaus vyresnioji patarėja dr. Rugilė Pilvinienė.

O švedai skelbia sustabdę „Moderna“ vakcinos naudojimą paaugliams, dėl to, jog pasirodė informacija, kad vakcina, ypač vaikinams, gali sukelti miokarditą.

Miokardito arba širdies raumens uždegimo atvejai kelias dienas gydyti vaikų Kauno klinikose. Jų vadovas sako, kad paprastai miokarditai diagnozuojami daug dažniau nei po vakcinos.

„Apskritai bendroje populiacijoje miokarditas, t. y. širdies raumens uždegimas pasitaiko dešimt-dvidešimt atvejų 100 tūkst. Mes kalbame ne po skiepų išsivystantį miokarditą. Kai tuo tarpu po „Pfizer“ arba po „Modernos“ vakcinų miokarditas išsivysto žymiai rečiau, t. y. du-keturi atvejai po pirmo skiepo iš milijono“, – teigė Kauno klinikų vaikų ligų klinikos vadovas prof. Rimantas Kėvalas.

Plačiau – vaizdo įraše:

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Seimą atsistatydinti

Seimas imsis priemonių kad paskiepytų ne tik senjorai, bet ir vaikai su kūdikiais. Įvairiais būdais imsis priemonių: melagingai skleis informacija, priims įstatymus, organizuos akcijas - “botagu ir meduoliu”. Seimo nariai ir jų šeimos dauguma nesiskiepija nuo Covid. Dydžioji Lietuvos dalis prašo Seimą atsistadydinti.

???

Kaip gali gamintojai teigti, kad vakcina yra saugi jei dar nei vienos vakcinos tyrimai nebaigti ??? Kokios bus pasekmės po 3-5 metų niekas nežino. Gripas vaikams daug pavojingesnis nei corona

Taip patiko pasakymas eksperimentinė

Kad žaidžia juo iki šiol, o ka turi omeny, nežino. Jau senai paskiepyta pusė pasaulio, žmonės jau metus po skiepo, antrą karta skiepijasi, o jie ir po 10 metų, tą nesamonę kartos, kaip užstrigus plokštelė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS