A. Veryga apie naują koronaviruso atmainą: tikrai nekokios naujienos artėjant Kalėdų šventėms | KaunoDiena.lt

A. VERYGA APIE NAUJĄ KORONAVIRUSO ATMAINĄ: TIKRAI NEKOKIOS NAUJIENOS ARTĖJANT KALĖDŲ ŠVENTĖMS

  • 54

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) mokslininkai ketvirtadienį pranešė, kad nustatė naują COVID-19 atmainą ir daugybę jos mutacijų. „Tikrai nekokios naujienos artėjant Kalėdų šventėms“, – sako buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. 

Anot jo, ar naujoji viruso atmaina yra blogesnė nei prieš tai buvusios, paaiškės tik tuomet, kai bus aišku, kiek užsikrėtusiųjų sirgs sunkiai ir kiek efektyvios prieš šią atmainą bus jau naudojamos vakcinos.

„Jei ši atmaina nebus pavojingesnė sirgimo prasme, o vakcinos bus efektyvios, tai reikš tik tiek, kad nepaskiepyti užsikrės ir persirgs, o dalis ir žus greičiau nei buvo galima tikėtis. Tačiau jei atmaina sukels ir kokią nors kitokią ligos klinikinę eigą ir paaiškės, kad vakcinos prieš ją nebėra tokios efektyvios, tai bus savotiškas sugrįžimas į istoriją du metus atgal. Labai norėčiau tikėti, kad taip nebus“, – rašė Seimo narys.

Kaip skelbta ketvirtadienį, ši atmaina, mokslininkų pavadinta B.1.1.529, „turi labai didelį skaičių mutacijų“.

Penktadienį pranešta, kad Europos Sąjunga siūlys uždrausti keliones iš pietinių Afrikos valstybių, aptikus naują COVID-19 variantą, kuris, kaip baiminasi mokslininkai, gali pakirsti pastangas įveikti pandemiją, penktadienį sakė Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen).

Rašyti komentarą
Komentarai (54)

Nieka

Jau yra anglijoi yra vokietijoi nuo pirmadienio visi nauji lietuvoje nustatyti asmenys bus uzsikrete naujaja atmaina ir gaus eit skiepytis net tie kurie katik susileido trecia doze gaus nedelsiant saut ketvirta juokas pro asaras kada baigs sitas nesamones.

Ss

Baryga dalbajobas kaip reta plius išgama paskutinis ir tolygus išdulkėjusiam, jam subkonservų kiaulėmis ir liberalų pedalais labai pakeliui

Andriuks

Nėra karantinų Švedijoj, Baltarusijoj ir daugelyje kitų šalių ir nieko, la. vo. nais nesninga. O dėl šito paskutinio atseit viruso, ryškiai sugalvoto ant kalėdų, nesijaudinkit, tuoj pristatys ketvirtą skiepą, matyt jau paruoštas. Liko tik sušniot skiepų mėgėjams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS