A. Veryga medikų vardu kreipėsi į visuomenę: prašo sąmoningumo ir supratingumo | KaunoDiena.lt

A. VERYGA MEDIKŲ VARDU KREIPĖSI Į VISUOMENĘ: PRAŠO SĄMONINGUMO IR SUPRATINGUMO

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ketvirtadienį medikų vardu kreipėsi į visuomenę, prašydamas supratingumo, kai dėl COVID-19 lovų užimtumo sudėtingesnės pagalbos reikalingiems ligoniams kitus pacientus tenka perkelti į kitas ligonines.

„Prašymas yra susijęs su sudėtinga situacija, kuomet, užsipildžius pagrindinėms ligoninėms, lengvesnės (būklės – ELTA) pacientus tenka guldyti į kitas ligonines, kurios pasirengia ir yra tinkamos koronavirusu sergantiems pacientams gydyti“, – ketvirtadienį spaudos konferencijos metu žurnalistams sakė A. Veryga.

Visuomenė, kalbėjo ministras, turėtų būti sąmoninga.

„Suprantame, kad, matyt, nėra patogu jau atvykus į vieną gydymo įstaigą būti pervežamam kažkur kitur. Visi turbūt, kas žmogiškai suprantama, norite gydytis universitetinėje ligoninėje, bet šitose ligoninėse pagalba yra teikiama tiems, kuriems reikalinga sudėtingiausia pagalba ir reikia ypatingų kompetencijų“, – pažymėjo A. Veryga.

Pasak operacijų vadovo, visoms koronavirusu sergančius pacientus priimančioms ligoninėms yra numatyti kriterijai.

„Didžioji dalis koronavirusu užsikrėtusių pacientų gali būti gydomi ir paprastesnėse gydymo įstaigose – ne universitetinėse. Yra įstaigoms nustatyti kriterijai – kiek ten turi būti lovų skirta pacientams gydyti, deguonies tiekimo sistemoms, pacientų izoliavimui, intensyviai terapijai ir reabilitacijai. Organizuojančios institucijos labai atsakingai vertina, kur pacientai gali keliauti“, – teigė ministras, pakartojęs prašymą būti supratingais ir pasitikėti medikų sprendimais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Stebėtojas

Eik tu ...pyyyyyyp... !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS