A. Veryga: mokykloms tikrai nereikia sloguojančių vaikų siųsti namo | KaunoDiena.lt

A. VERYGA: MOKYKLOMS TIKRAI NEREIKIA SLOGUOJANČIŲ VAIKŲ SIŲSTI NAMO

  • 9

Nuo rugsėjo pradžios praėjo vos pora savaičių, o nemažai vaikų, lankančių mokyklas, jau šniurkščioja nosimis. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje atsakė, ar mokykla gali sloguojantį vaiką, kaip galimai užsikrėtusį COVID-19, išsiųsti namo. 

„Sloga slogai nelygu. Žiūrint, ką vadinate sloga. Jeigu vaikui tiesiog varva nosis, tai gali atsitikti ir dėl šaltesnio oro (įėjus į patalpą) arba vaikui, kuris turi alerginių susirgimų. Matyt, kiekvienu atveju reikėtų pasižiūrėti individualiai, – sakė ministras. – Sloga nėra laikoma specifiniu COVID-19 ligos simptomu, (sergant koronavirusu, aut. past.) yra kiti simptomai – karščiavimas, skonio, uoslės praradimas, galbūt gerklės skausmas ir pan. Tai, kas yra būdinga labiau gripui. Todėl ir rekomendacijos yra skiepytis. Sloga nėra dažnas šios ligos simptomas, tad tikrai nereikėtų sloguojančius vaikus išsiuntinėti namo.“

Kaip šiandien jau buvo skelbta, koronaviruso atvejai yra fiksuoti 30-tyje šalies ugdymo įstaigų, iš viso infekcija nustatyta 43 asmenims, izoliuoti – 561, pirmadienį pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Razmuvienė.

Pasak NVSC atstovės, iš sergančiųjų COVID-19 ugdymo įstaigose 34 yra vaikai, iš jų du ikimokyklinio amžiaus, šeši pedagogai ir trys darbuotojai, kurie tiesioginio kontakto su vaikų ugdymo procesu neturi.

„Su įvykusiais susirgimais 30–tyje ugdymo įstaigų (kontaktą turėjo) 561 asmuo, jie yra izoliuoti“, – per spaudos konferenciją pranešė D. Razmuvienė.

Ji pažymėjo, kad vienintelėje iš ugdymo įstaigų, Vilniaus Gabijos progimnazijoje, viruso plitimas fiksuotas viduje. Kitose nustatyti įneštiniai atvejai, kai vaikai ar mokytojai užsikrėtė šeimose, kitose vietose.

„Vienoje Vilniaus Gabijos progimnazijos klasėje fiksuotas plitimas, iki šios dienos plitimo pačioje ugdymo įstaigoje nebuvo, visi atvejai buvo užsikrėtę šeimose ar kitose organizacijose, tai pirma ugdymo įstaiga, kurioje vyksta plitimas viduje ir serga, užsikrėtę aštuoni asmenys, čia izoliuota 100  mokinių ir apie 20 mokytojų“, – sakė D. Razmuvienė.

Dėl koronaviruso protrūkio Vilniaus Gabijos progimnazijoje penktokai–aštuntokai bus ugdomi nuotoliniu būdu.

Pirmasis koronaviruso atvejis Gabijos progimnazijoje nustatytas praėjusią savaitę.

Kaip sekmadienį pranešė NVSC, mokykloje užsienio kalbos užsiėmimai vaikams vyko sujungus kelias klases, o persirengimas prieš ir po kūno kultūros pamokų vyko bendrai su kitų klasių vaikais – nebuvo atskirti mokinių srautai.

Mokyklos laikinasis direktorius Andrius Kniška BNS teigė, kad mokyti užsienio kalbos kitokiu būdu tiesiog nebuvo galimybių, nes dėl nedidelio antrąją užsienio kalbą pasirinkusių mokinių skaičiaus nesusidarytų grupės.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Lietuvis

Dalbajobai

Taaaip...

"Įdomus" straipsnis... Kaip nustatyti tėvams ar mokytojams: čia tik sloga, ar covid-o pradžia? Skaitai ir tiesiog pyktis ima...viena prieštarauja kitam... Apsispręskit galų gale!..

M

Ponas Veryga!!ar galvojat ka sakot nuo sluogos ir prasideda kas cia bus gal ir tegul priiema i mokykla ir su temperatura!tai gi ne uzsikresi pagal jusu snekia juokas Pvz mano vaikas uzsikrete nuo sluogos nuo kito vaiko!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS