A. Veryga: NVSC skirti papildomų lėšų kitų metų biudžete kol kas neketinama | KaunoDiena.lt

A. VERYGA: NVSC SKIRTI PAPILDOMŲ LĖŠŲ KITŲ METŲ BIUDŽETE KOL KAS NEKETINAMA

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad, šalyje sparčiai augant koronaviruso atvejų skaičiui, strategija išlieka ta pati – sąlytį turėjusių kontaktų atsekimas. Visgi ministras teigia, kad kitų metų biudžete skirti daugiau lėšų Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC) neketinama, nes, pasak jo, šiuo metu įstaigos darbuotojų etatų didinimas neįmanomas ir nėra planuojamas. A. Veryga akcentuoja, kad kol kas greitas sprendimas dėl NVSC pajėgumų didinimo yra priėmimas savanorių ir kariuomenės teikiamos pagalbos.

„Išlieka ta pati kontaktų atsekimo strategija, ir pajėgumai Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre yra didinami. Kaip tik visiškai šviežiai Europos ligų kontrolės centras paskelbė naujausias rekomendacijas dėl kontaktų atsekamumo, dėl supaprastinimo tam tikrų procedūrų, kad būtų galima paprasčiau, greičiau didesnį skaičių atsekti“, – pirmadienį žurnalistams teigė A. Veryga.

Ministras taip pat teigė, kad, nepaisant blogėjančios epidemiologinės situacijos, NVSC skirti papildomų lėšų ateinančių metų biudžete kol kas neketinama.

„Kol kas neplanuojame todėl, kad, ką turėtume visi suprasti, jeigu mes kalbame apie etatinius darbuotojus centre, tai turbūt suprantame, kad jų per dieną niekas neparuoš ir nepriims, ir dabar yra jau kiti sprendimai reikalingi, ką rekomenduoja ir Europos ligų kontrolės centras, tai yra pasitelkti savanorius, ką centras iš esmės ir daro“, – sakė A. Veryga.

„Turime tiek civilių savanorių, kurie siūlo savo pagalbą ir kuriuos reikia tiesiog apmokyti, tiek kariuomenė yra pasiūliusi savo pagalbą, ir dalis žmonių yra pradėję dirbti. Tai yra greiti sprendimai, o ateičiai, aš manau, kad to, kas yra suplanuota, turėtų užtekti, nes COVID-19 amžinai nesitęs“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS