A. Veryga: šeimos švenčių riboti neplanuojama | KaunoDiena.lt

A. VERYGA: ŠEIMOS ŠVENČIŲ RIBOTI NEPLANUOJAMA

Koronavirusui plintant šeimos šventėse, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga tikina, kad neplanuoja naujų sugriežtinimų ar nurodymų tokiems susibūrimams. Jo teigimu, pakanka rekomenduoti žmonėms laikytis atsargumo priemonių.

„Rekomendacijos išlieka, nereikia kažkokių imperatyvių nurodymų“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė ministras.

Pasak A. Verygos, vis dėlto, jeigu žmonės į šventę susirenka iš skirtingų šeimų ar nuolat nebūna kartu, tada reikėtų laikytis asmens apsaugos rekomendacijų.

„Būtų gerai pasisaugoti, dėvėti nosį ir burną dengiančias priemones ten, kur yra įmanoma. Šeimos šventės skiriasi nuo tokių pasilinksminimo vietų, kaip viešojo maitinimo įstaigos. Žmonės, kurie ten susirenka, paprastai sugeba atsiminti didžiąją dalį dalyvių. Nėra sudėtinga atsekti, kas ten dalyvavo“, – teigė ministras.

„Į privačią erdvę nebuvo lendama karantino metu ir kol kas neplanuojama to daryti dabar“, – pridūrė A. Veryga.

ELTA primena, kad 1 pirmadienį patvirtintas koronaviruso atvejis siejamas su asmenine švente Trakų rajone. Vertinama, kad su protrūkiu šiuo metu iš viso siejama 10 susirgimų. Tuo metu Kauno apskrityje pirmadienį registruotas 1 atvejis yra siejamas su Raseinių rajone vykusia šeimos švente. COVID-19 nustatyta asmeniui, kuris yra Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos mokinys. Iš viso su švente susijusių koronaviruso atvejų skaičiuojama per 10.

Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 3131 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1038 asmenų, 1994 – pasveiko.

Gairės: Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, viruso plitimas, Aurelijus Veryga, šeimos šventės, ribojimai
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ii i

ji ir taip uzmus per daug zmoniu ismarino ir sneka eina ne apie senolius o apie tuos kur buvo nesuteikta pagalba butu gerai kad musu keliai nesusikirstu ponas veruga nes tau nepades nei draugelio dovana

Anonimas

Nes tada smaryga užmuštų už visą šitą suda uzvirta,prisibijai padla.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS