A. Veryga: Ukmergėje gali būti taikomos griežtesnės karantino sąlygos | KaunoDiena.lt

A. VERYGA: UKMERGĖJE GALI BŪTI TAIKOMOS GRIEŽTESNĖS KARANTINO SĄLYGOS

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad Ukmergėje gali būti svarstoma taikyti griežtesnes karantino sąlygas.

Pasak ministro, tai priklausys nuo Nacionalinio sveikatos centro atliekamo epidemiologinio vertinimo Ukmergės ligoninėje.

„Jei kaip židinys galėtų būti identifikuota pati ligoninė ir galima daugiau ar mažiau atsekti asmenis, kurie turėjo kontaktus, ir užtenka tiesiog ligoninėje imtis priemonių, tai bus viena situacija“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

„Bet jei, jų vertinimu, užkratas galėjo išplisti tikrai labai plačiai, tai (Ukmergė – BNS) galėtų tapti vienu iš pirmųjų miestų, kuriam galėtų būti svarstomos griežtesnės karantino sąlygos“, – pridūrė jis.

Ukmergė galėtų tapti vienu iš pirmųjų miestų, kuriam galėtų būti svarstomos griežtesnės karantino sąlygos.

Kaip teigia A. Veryga, tyrimus dėl COVID-19 Ukmergės ligoninėje greičiausiai teks atlikti visiems medikams, personalui ir pacientams.

„Pacientai, kurie yra slaugos skyriuje, tai absoliuti dauguma – rizikos grupėje. Tai pagyvenę žmonės ir jiems tuos tyrimus reikia atlikti“, – kalbėjo ministras.

Paklaustas, ar griežtesnės karantino sąlygos gali būti taikomos daugiau miestų, A. Veryga sakė, kad „kol kas Ukmergė kelia didžiausią nerimą“.

Trečiadienį patvirtintas trečias mirties nuo COVID-19 atvejis. Visi trys nuo koronaviruso mirę žmonės – buvę Ukmergės ligoninės pacientai.

Ukmergės rajono administracijos direktorius Darius Varnas BNS sakė, kad rajone registruota 11 COVID-19 susirgimų.

Ukmergės rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija trečiadienį renkasi į posėdį situacijai aptarti.

Trečiadienio ryto duomenimis, ištyrus 3471 žmogų, nustatytų koronaviruso atvejų skaičius išaugo iki 255.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS