A. Verygos siūlymas skiepijant nereikalauti rašytinio sutikimo sulaukė pritarimo | KaunoDiena.lt

A. VERYGOS SIŪLYMAS SKIEPIJANT NEREIKALAUTI RAŠYTINIO SUTIKIMO SULAUKĖ PRITARIMO

Buvęs sveikatos apsaugos ministras, parlamentaras Aurelijus Veryga, Seimui ketvirtadienį pateikęs siūlymą, kad skiepijant nuo COVID-19 nebūtų reikalaujama rašytinio paciento sutikimo, sulaukė ir valdančiųjų pritarimo.

Jo pateiktam Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo papildymo projektui kolegos ne tik pritarė bendru sutarimu, bet ir nutarė svarstyti skubos tvarka. Projektas toliau bus svarstomas balandžio 15 d.

Beje, A. Veryga sulaukė pritarimo ir iš jam tradiciškai oponuojančio Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininko konservatoriaus Antano Matulo.

„Racionalus pasiūlymas, siūlau pritarti“, – nedaugžodžiavo  A. Matulas.

„Jeigu A. Matulas pritaria A. Verygai, tai ką aš galiu pasiūlyti? Nebent skubos tvarką, jeigu būtų tokia Seimo pirmininkės valia“, – pastebėjo Seimo narys konservatorius Mykolas Majauskas.

Jeigu A. Matulas pritaria A. Verygai, tai ką aš galiu pasiūlyti? Nebent skubos tvarką, jeigu būtų tokia Seimo pirmininkės valia.

Pakeitus įstatymą, paciento rašytinio sutikimo nebūtų reikalaujama, sutikimas būtų pareikštas pačiu atvykimo faktu. Jeigu Seimas pritartų, būtų laikoma, kad savanoriškai į sveikatos priežiūros įstaigą ar kitą skiepijimo vietą skiepytis nuo užkrečiamosios pandemiją sukėlusios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremali situacija ir (ar) karantinas, atvykęs pacientas yra informuotas ir sutinka, kad jis būtų paskiepytas.

Taip pat siūloma numatyti ir sąlygą, kad tai būtų galima, jei pacientui būtų suteikta visa būtina informacija skiepijimo metu.

Būtina informacija būtų laikoma informacija apie skiepijimo nuo užkrečiamosios pandemiją sukėlusios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremali situacija ir (ar) karantinas, esmę, pobūdį, tikslus, žinomas ir galimas komplikacijas (nepageidaujamus padarinius), kitas aplinkybes, kurios gali turėti įtakos paciento apsisprendimui sutikti arba atsisakyti skiepijimo, taip pat galimi padariniai atsisakius.

Tokios informacijos teikimo tvarką nustatytų sveikatos apsaugos ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

nacionalinės Rusijos šventės proga

Su balandžio 1, mulkiai! :)

D

Idiotai dega žalią šviesą toliau be jokių atsakomybiu aveles skiepyti o kas bus paskui jau ne jų reikalas. Genocidas ne kitaip

Anonimas

Negi atsiras tokiu IDIOTU kurie zodziu patikes pyderisgamuvyriausybei ir rezimui.? Nors, jeigu isrinko tokias atmas, visko gali buti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS