Viceministrė: epidemiologinė situacija stabilizuojasi, klausimas, ar ilgam | KaunoDiena.lt

VICEMINISTRĖ: EPIDEMIOLOGINĖ SITUACIJA STABILIZUOJASI, KLAUSIMAS, AR ILGAM

Epidemiologinė situacija Lietuvoje stabilizuojasi, tačiau dar neaišku, ar susirgimų pikas jau pasiektas, sako sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė Motiejūnienė.

Viceministrė taip pat tikisi, kad Lietuvai neteks sekti Austrijos pavyzdžiu ir įvesti privalomo vakcinavimo, nors atskirose srityse – slaugos, globos, švietimo ir medicinos įstaigų darbuotojams – jis svarstomas.

„Šiandien labai norėtųsi to optimizmo ir turime trečią savaitę, kai skaičiai stabilūs arba nėra augantys. Neabejotinai turime sudėtingesnę situaciją su reanimacijos pacientais, bet ir ten yra stabilumas“, – pirmadienį LRT sakė A. Bilotienė Motiejūnienė.

„Šiandien galime pasidžiaugti, kad esame viena iš aštuonių šalių, kur susirgimų skaičius COVID-19 liga yra sumažėjęs, skirtingai nuo tokių Europos Sąjungos šalių kaip Austrija, Italija, kitos šalys turi padidėjimą antra savaitė“, – kalbėjo viceministrė.

Tuo pačiu ji pažymėjo, kad kol kas anksti vertinti, ar situacija visiškai stabilizavosi, nes situacija priklauso nuo daugelio faktorių, pasiskiepijusių dviem dozėmis žmonių imunitetas mažėja.

„Turime šiek tiek palaukti,  žinote, kad ir imunitetas, apsauga mažėja, ir nuo daugelio dalykų priklausys (situacija). Šiandien galime atsikvėpti, kad turim stabilią situaciją, kiek ilgai tai truks – sunku pasakyti“, – teigė A. Bilotienė Motiejūnienė.

Klausiama, ar situacijai blogėjant Lietuvoje būtų įvestas visuotinis privalomas skiepijimas, viceministrė sakė, jog tikisi, kad „Austrijos pavyzdžiu neteks sekti“.

„Manykime, kad tokiam dalykui kaip visuotinis privalomas vakcinacijos įvedimas nebus poreikio“, – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos atstovė.

Lietuvoje naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų mažėja daugiau nei dvi savaites ir pirmadienį siekė 996,1 atvejo. Septynių dienų teigiamų diagnostinių testų rodiklis nukrito iki 10 procentų.

Praėjusią parą nustatytas 851 naujas COVID-19 atvejis, mirė 23 žmonės, ligoninėse šiuo metu gydomi 1558 COVID-19 sergantys pacientai, 136 iš jų – reanimacijoje, rodo pirmadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nesiseka

tik persirgom visa seima kovidu ir kovidas jau traukiasi is Lietuvos.

Kas per klausimas

Pažiūrėk į Europos šalis ir pamatysi,ten irgi buvo manoma kad stabilizavosi,ha,ha,o dabar žengia į karantina

SUSIJUSIOS NAUJIENOS