Koronavirusas nustatytas „Maximos“ sandėlininkui, darželinukui, mirusiam vyrui | KaunoDiena.lt

KORONAVIRUSAS NUSTATYTAS „MAXIMOS“ SANDĖLININKUI, DARŽELINUKUI, MIRUSIAM VYRUI

  • 2

Per praėjusią parą, penktadienį, patvirtinti 4 koronaviruso atvejai, visi jie – Vilniaus apskrityje, informuoja Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC). Vienas iš patvirtintų atvejų – įvežtinis iš Baltarusijos. Du asmenys – Trakų rajono gyventojai, abu susiję su COVID-19 ligos protrūkiu „Maximos“ sandėlyje, dar vienas atvejis – Ukmergės rajone.

Vienas įvežtinis atvejis iš Baltarusijos buvo nustatytas šios šalies piliečiui, kuris su savo artimuoju dirba Lietuvoje. Liepos 9-ąją jie atvyko į Lietuvą. Darbovietėje jiems buvo liepta išsitirti. Asmenys pasidarė mokamus COVID-19 tyrimus ir vienam iš jų nustatytas koronavirusas. Šiuo metu atliekama išsamesnė epidemiologinė diagnostika.

Atvejis patvirtintas susirgusio „Maximos“ sandėlyje dirbančio asmens artimajam. Apie susirgusį „Maximos“ sandėlio darbuotoją skelbta anksčiau, tačiau tuo metu manyta, kad asmuo dirba „Maximos“ bazėje. Tęsiant epidemiologinę diagnostiką, išaiškinti 24 kartu dirbantys sąlytį turėję asmenys, iš jų didelė rizika nustatyta 7 asmenims, skelbia NVSC. Atliekant atvejo epidemiologinę diagnostiką, nustatyti 3 sąlytį turėję asmenys namų aplinkoje, tačiau šis artimasis nebuvo įtrauktas į sąlytį turėjusių asmenų sąrašus, nes asmuo jo nepaminėjo. Asmuo lanko Rūdiškių vaikų lopšelį-darželį „Pasaka“. Simptomų vaikas neturi, tirtas profilaktiškai gydytojo siuntimu. Penktadienį duotas nurodymas stabdyti darželio veiklą, atlikti valymą ir dezinfekciją, bus tiriami visi darbuotojai.

Kitas – su protrūkiu „Maximos“ sandėlyje susijęs atvejis – tai kitas šio sandėlio darbuotojas. Jis buvo izoliuotas savaitgalį, kai buvo nustatytas atvejis jo kolegai. Asmenys kartu vykdavo į darbą.

Atvejis taip pat nustatytas Ukmergės rajono gyventojui po mirties. Asmuo mirė liepos 7 d. Užsikrėtimo aplinkybės tiriamos. Šeimoje nustatyti 4 sąlytį turėję asmenys. Nustatyta, kad didelės rizikos sąlytį turėjo vienas policijos tyrėjas, mažos rizikos – 3 greitosios medicinos pagalbos darbuotojai.

Per praėjusią parą koronavirusas iš viso nustatytas 1 867 žmonėms, tebeserga 202 asmenys, 1 569 – pasveiko, 123 žmonės yra izoliacijoje. Nuo COVID-19 mirė 79 asmenys, dar 12 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių.

Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruoti 44 įvežtiniai atvejai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Manau

Kad nustiptu per žiauriai.Kad proto įgautu ir pakentėtu be tu kelionių.Kodėl šalis turi kentėti dėl tokių pustagalvių?

Kam atidarė sienas

Visokiausi skrydžiai po pasaulį, ot yra brudų kuriem nerūpi nei savo nei kitų sveikata, jiem bele pakeliaut, kai turi pinigų kaip šieno. Kad jie nustiptų rupūžės!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS