Vokietijoje įvedamas privalomas skiepijimas nuo tymų | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOJE ĮVEDAMAS PRIVALOMAS SKIEPIJIMAS NUO TYMŲ

  • 2

Vokietijoje įvedamas privalomas vaikų skiepijimas nuo tymų. Šalies parlamentas ketvirtadienį priėmė atitinkamą įstatymą, kuris įsigalios 2020 metų kovo 1 dieną.

Prieš priimant vaikus į darželius ar mokyklas, jų tėvai turės pateikti pažymą, kad jie paskiepyti. Už pažeidimus grės iki 2 500 eurų bauda. Vaikai, jau lankantys darželius ar einantys į mokyklą, iki 2021 metų liepos 31-osios turės pateikti pažymą, kad yra skiepyti arba jau persirgę tymais.

Vokietijos sveikatos ministras Jensas Spahnas sakė: „Apsauga nuo tymų yra vaikų apsauga“. Įstatymu tikimasi nuo šios labai užkrečiamos ligos apsaugoti silpniausius. Privalomi skiepai galios ir vaikų darželių bei mokyklų personalui, medicinos įstaigų darbuotojams bei prieglobsčio prašytojams ir su jais dirbantiems asmenims.

Per vardinį balsavimą už įstatymą balsavo 459 deputatai, 89 buvo prieš ir 105 susilaikė.

Šiais metais Vokietijoje tymais susirgo 501 žmogus. Vyriausybė atkreipia dėmesį į tai, kad tymai yra viena labiausiai užkrečiamų ligų. Kad būtų užkirstas kelias viruso cirkuliacijai, mažiausiai 95 proc. gyventojų turi turėti imunitetą. Tačiau ko kas Vokietija reikalingų skiepijimo kvotų nepasiekė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

alio

Kiguoli...

Pil.

Ubagus,pagal žemesnį socialinį sluoksnį vaikai bus nuodijami skiepais, kad nepkrėstu aukštesnio socialinio sluoksnio , neskiepytų vaikų.Štai tokia tvarka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS