VU, Santaros klinikos ir NVI sutarė glaudžiau bendradarbiauti onkologijos srityje | KaunoDiena.lt

VU, SANTAROS KLINIKOS IR NVI SUTARĖ GLAUDŽIAU BENDRADARBIAUTI ONKOLOGIJOS SRITYJE

  • 3

Vilniaus universitetas (VU), Santaros klinikos ir Nacionalinis vėžio institutas pirmadienį sutarė glaudžiau bendradarbiauti onkologinių ligų gydymo bei onkologijos mokslo vystymo klausimais.

Atsižvelgdamos į Europoje vykdomą Kovos su vėžiu planą, bendradarbiaujančios įstaigos sieks gauti Europos vėžio institutų organizacijos (OECI) akreditaciją kaip onkologines paslaugas teikiantis bei mokslinius tyrimus atliekantis Visapusiškos vėžio priežiūros centras, nurodoma pranešime.

Tokio centro statusas pasaulyje reiškia, kad centras ne tik vykdo vėžio prevenciją ar teikia medicinines paslaugas, bet ir plėtoja aukščiausius mokslinius tyrimus šioje srityje.

„Džiaugiamės, kad Vilniaus universitetas, vykdydamas aukščiausio lygio mokslinius tyrimus, bendradarbiauja su nacionalinės sveikatos priežiūros institucijomis ir taip prisideda prie opių, Lietuvoje ir pasaulyje aktualių problemų sprendimo. Tikimės, kad dirbant kartu pavyks pasiekti ambicingą tikslą – sukurti Visapusiškos vėžio priežiūros centrą“, – sako VU rektorius Rimvydas Petrauskas.

Laikinasis NVI vadovas Ernestas Janulionis sutartį sakė vertinantis „kaip neabejotiną naudą mūsų pacientams“.

„Nacionalinis vėžio institutas beveik du dešimtmečius aktyviai dalyvauja OECI veikloje, o nuo 2013 metų yra OECI akredituotas kaip klinikinis vėžio centras. Tvirtai tikiu, kad Visapusiškos vėžio priežiūros centras taps veiksmingos partnerystės struktūra“, – sakė jis.

Trišalė sutartis suteiks galimybę ir NVI naudotis VU baze, itin praplės NVI mokslinį bei gydomąjį arsenalą ir įgalins kartu su Santaros klinikomis siekti aukštesnės tarptautinės akreditacijos.

Sutartis pasirašyta atsižvelgiant į tai, kad Santaros klinikos ir NVI teikia modernias aukščiausio lygio asmens sveikatos paslaugas pacientams, sergantiems onkologinėmis ligomis, o VU vykdo įvairių pakopų gyvybės, medicinos ir sveikatos mokslų studijas ir rengia įvairių profesinių kvalifikacijų specialistus, dirbančius onkologijos srityje.

Šioms įstaigoms bendradarbiaujant, onkologiniams pacientams bus siekiama pasiūlyti geriausią onkologinių ligų diagnostikos ir gydymo sistemos modelį, teikti kokybiškas paslaugas.

Santaros klinikų generalinis direktorius Feliksas Jankevičius sako, kad ši Vilniaus universiteto ligoninė turi galimybę naudotis visų VU tikslinių ir biomedicininių mokslų padalinių potencialu, o tai suteikia prieigą prie VU aukštųjų technologijų ir „leidžia diversifikuoti mokslinių paieškų frontą“.

„Trišalė sutartis suteiks galimybę ir NVI naudotis VU baze, itin praplės NVI mokslinį bei gydomąjį arsenalą ir įgalins kartu su Santaros klinikomis siekti aukštesnės tarptautinės akreditacijos“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Gydžiausi NVI

Ir jau dešimt metų gyvenu įveikęs VĖŽĮ....Tad rašinėtojau nesusirg vėžiu nes kai nebus kam gydyti NUMIRSI...

Anonimas

Malonu kai sutaria mokslininkai...SEKMĖS..O ŠTAI straipsnis kurio kažkodėl negalima komentuoti kur NAUSĖDA paskyrė teisėją kuri berods dar mokosi devintoje klasėje vidurinės mokyklos kelia siaubą...Nes kas iš to kad vienur gelbės sveikatą o kitur pražudys žmogaus gyvenimą NEBRENDYLA TEISĖJA....

Q

Tikslingiausia butu uždaryti toki instituta , vėži gali platinti , šiai visokiu brudu centras

SUSIJUSIOS NAUJIENOS