Žolininkė: gerti atvežtinių arbatų – nevalia | KaunoDiena.lt

ŽOLININKĖ: GERTI ATVEŽTINIŲ ARBATŲ – NEVALIA

  • 5

Zitos Mikoliūnienės šeimoje nerastume jokių Ceilono, kiniškų ar indiškų arbatų. Moteris tiki, jog jų gerti nevalia, ir atvirai dėsto, kas kenksminga atvežtinėse arbatose.

„Kam vartoti neaiškius gėrimus, jei Lietuvoje vos ne prie dažno namų – žolelių plantacijos. Ekologiškų, gerai pažįstamų ir pačių įvairiausių“, – sako augalų reikšmes išmananti moteris.

Iš kur tos žinios? Z. Mikoliūnienė pasakoja, kaip pomėgis rinkti žoleles, atsiradęs dar vaikystėje, po keliasdešimt metų virto pragyvenimo šaltiniu.

Ką gali žolės ir kaip žolių arbatos gali pakeisti savijautą, anot žmogaus, visą gyvenimą skyrusio žolėms?

Apie tai – laidos „Stilius“ pasakojime.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

taip taip

teisingai gerkite ceilono indijos fain bet! pamate kas ir kaip jas renka ir apdoroja?! ilgai prie ju neprisiliesite...

Ot

Lietuviškas obuolys ar kopūstas - labai gerai, bet tai nereiškia, kad būtina atsisakyti įvežtinių arbatų. Kitas dalykas, kad tų arbatų kokybė baisiai suprastėjo, dažnai pakelyje randi ne arbatžoles, o kažkokias sąšlavas. Geros arbatos tik specializuotose parduotuvėse įmanoma nusipirkti, bet kad tų parduotuvėlių beveik nebeliko. Kaip, beje, ir lietuviškų antaninių obuolių, baltųjų serbentų arba padorių kopūstų, vietoj kurių gigantai ir mutantai susirangiusiais lapais pardavinėjami...

ww

Kalba moteriske nesamones. Kuo bloga pvz. Ceilono ar indiska arbata juoda ar zalia. Pagal ja mes turime gerti tik ramumeliu,ciobreliu,metu ar dar kokia arbata. Geriame ir tokia,kai reikia,bet juoda ar zalia arbata dar niekam tikrai nepakenke. Gerai cia paminejo komentatorius,kad ir arbatos su citrina negerkime,bananu nevalgykime ir t.t. Valgykime lietuviska obuoli, buroka,kopusta ir agurka. Gal grizkime i balanos laikus?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS